13 Haziran 2010 Pazar

Ovmaç çorbası

ovmac_corbasi

Malzemeler:
· 1 su bardağı un,
· 6 su bardağı su,
· 2-3 kaşık margarin yağı,
· normal büyüklükte 1 soğan ,
· 1 tatlı kaşığı nane,
· yeterince tuz.
Hazırlanmışı:
Un bir kap içinde az bir su ile karıştırılır. Bir tencere içinde su ateşe konularak kaynatılır. Karıştırılmış unlu hamur kaynayan su içine katılır. Arzu edilirse kaynarken 1 su bardağı süt ilave edilebilir. Kaynamaya bırakılır, kaynama devam ederken diğer tarafta soğan yemeklik olarak doğranır ve yağ ile kavrulur, kaynayan çorbanın içine atılır.Yeterince tuz nane ilave edilir. Bir taşım kaynayınca ateşten indirilir ve servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder