13 Haziran 2010 Pazar

Pumpum çorbası

Pumpum çorbası

Malzemeler:
· 6 kaşık mısır unu,
· 6 su bardağı su,
· margarin,
· pastırma veya sucuk,
· yeterince tuz,
· karabiber ve
· iki dilim ekmek.
Hazırlanışı:
Bir tencereye su ve elenmiş mısır ununu konularak karıştırılır. Daha sonra ateşe koyup yine karıştırmaya bir süre devam edilerek kaynatılır. Diğer tarafta bir tavada kıymayı, sucuğu, yada pastırmayı ve küp şeklinde doğranmış ekmekler, yağ ile kavrulur.
Kavrulan ekmekli kıyma (sucuk veya pastırma) kaynamakta olan çorba içine katılır. Arzu edilirse kaynarken bir su bardağı süt ilave edilebilir. Süt konulursa un bir kaşık arttırılır. Yeterli miktarda tuz ve karabiber konularak bir süre daha kaynama devam ettikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder