2 Ağustos 2010 Pazartesi

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi
















Ziraat Fakültesi 1969 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlı olarak Adana’da kurulmuş, daha sonra ise 1973 yılında kurulan Çukurova Üniversitesi’ne bağlanarak Üniversitemizin çekirdeğini oluşturmuştur. Toplam 243 akademik personeli bulunan Fakültenin:  Bahçe Bitkileri -Bitki Koruma -Gida Mühendisliği -Peyzaj Mimarlığı -Tarım Ekonomisi Tarım Makineleri -Tarimsal Yapılar ve Sulama -Tarla Bitkileri -Toprak -Zootekni bölümleriyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
Fakültedeki derslerin uygulamalarının çok daha etkin bir şekilde yapılabilmesi; lisans, master, doktora öğrencileri ve araştırma görevlileri ile araştırıcılarin bu alandaki gereksinimlerinin karşılanabilmesi amacıyla, yeterli donanıma sahip laboratuvarlar, seralar ve her bölümün kendi araştırma alanları bulunmaktadır. Öğrenciler, ders uygulamaları yanında, stajlarını da bu olanakları kullanarak yapabilmektedir. Fakülte, işbirliği protokollerine dayalı olarak; Almanya, Fransa, ABD, Polonya, İspanya, İngiltere, Suriye, İtalya, İsrail’deki üniversiteler yanında, Dünyadaki belirli Uluslararası Tarımsal Amaçlı Araştırma ve Eğitim kurumlarıyla yakın işbirliği içerisindedir. Bu işbirliği olanakları ile gerek bilim adamı gerekse öğrenci değişimleri sürdürülmektedir.
Fakültenin, 1000 hektarlık Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde öğrencilerin uygulamalı öğretimleri sürdürülmekte, temel araştırmalar ve üreticiler ile tarım kuruluşlarının sorunlarının çözümünü hedefleyen uygulamalı tarımsal araştırmalar yapılmakta, çağdaş tarım tekniğinin gereklerine uygun, çok çeşitli bitkisel ve hayvansal üretim etkinlikleri sürdürülmektedir. Ayrıca, Araştırma ve Uygulama Çiftliği elde ettiği gelirle Fakültenin eğitim ve araştırma giderlerine önemli katkılar sağlamaktadır.
Fakülte, GAP Bölgesine sulama sonucu ortaya çıkacak tarımsal potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak amacıyla yapılması gerekli tarımsal araştırma-inceleme-geliştirme hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için GAP Kalkınma İdaresi ile olan sözleşmesi uyarınca, yoğun araştırma faaliyetlerini 1987 yılından bu yana sürdürmektedir.
İlgili Kişi :
Adres1 :Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Adana
Adres2 :
Posta Kodu :
Telefon :Santral :(90) (322) 338 60 84 - 88
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder