7 Ağustos 2010 Cumartesi

Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi









Genel Bilgiler
Bilgi çağını yaşadığımız bu dönemde bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmeler, iletişim imkânlarındaki çeşitlilik ve hız, yeni hukuki problemleri de beraberinde getirmektedir. Bu problemlerin çözümü ise birinci derecede nitelikli hukukçularla mümkün olacaktır. Nitelikli hukukçuların yetiştirilmesi ise hukuk fakültelerinin asli görevidir. Adalet sisteminin bir ülkenin temel yapısı ile sıkı bağlantısı da hukuk eğitiminin kalitesini daha verimli hâle getirmeyi kaçınılmaz kılmaktadır. Bu ihtiyacı göz önüne alan Üniversitemiz, hem temel bilgiler hem de uygulamada karşılaşılan güncel problemleri çözebilecek yetkinliğe sahip hukukçular yetiştirmeye dönük kombine bir eğitim metodunu tatbik etmeyi hedeflemektedir.

Diğer bilim dallarının eğitiminde olduğu gibi, hukuk eğitiminde de öğrenciye neyin verildiği kadar, nasıl verildiği de önemlidir. Bugünkü hukuk eğitiminde yaşanan en büyük sıkıntı ise öğrencilerin uygulama noktasındaki eksiklikleridir. Bu eksikliği gidermek amacıyla, öğrencilerimizin mahkemeler, avukatlar, noterler ve hukuk müşavirlikleri ile irtibata geçmeleri sağlanmaya çalışılarak, öğrenim sürecinde uygulama yapmaları sağlanacaktır. Ayrıca, derslerde pratik çalışmalara ağırlık verilecek, bir örnek mahkeme salonu oluşturularak öğrencilerin hukukçularla sık sık görüşmelerine imkân sağlamak suretiyle, Üniversitemizde faaliyet gösteren kulüplerin de yardımıyla eğitim öğretim sırasında bu alanda bir boşluk bırakılmaması gayreti içerisinde olunacaktır.
Ayrıca, öğretim elemanlarımızla öğrencilerimizin sadece ders içinde değil, ders dışında da daha yakın bir diyalog ortamına girmeleri de iyi bir hukuk eğitimi için önemli hususlardandır. Bu amaçla, öğrencilerin öğretim elemanları ile serbest şekilde görüşebilecekleri ofis saatleri uygulanmaktadır.
Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında kazanmış olmalarını hedeflediğimiz en önemli yetkinliklerden biri de bir yabancı dili çok iyi derecede konuşabilmek ve çalıştığı saha ile alakalı yabancı literatürü okuyup anlayabilmektir. Bunun için, öğrencilerimizin bir yıl ingilizce hazırlık eğitiminden geçmesi mecburiyeti getirilmiş, Türk hukuku ile ilgili derslerin (Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku vs.) Türkçe olarak; uluslararası hukuk ile alakalı derslerin (Uluslararası Hukuk, Avrupa Birliği Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku, Tahkim Hukuku vs.) İngilizce olarak verilmesi kararlaştırılmıştır.
Fakültemizde, sınıf içi ve dışı eğitimin yanında, ders dışı sosyal faaliyetler de eğitimin bir parçası olarak görülmektedir. Üniversitemizde mevcut birçok kulüp, özellikle ders dışı düzenlenen seminer, panel, eğitim programları ve konferansları düzenlemenin yanı sıra, katılımcıları temin etmede de etkili ve deneyimlidir. Bu bağlamda, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin bu tip sosyal faaliyetler içinde bulunması, onların sosyalleşmelerini temin edecektir.
Fakültemiz, bu eğitimin neticesinde, öğrencilerimize hakimlik, savcılık, avukatlık, noterlik, hukuk danışmanlığı ve yöneticilik gibi klasik meslekler için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, onları yaşamın bütün alanlarında hukukun evrensel değerlerini bir erdem olarak sahiplenen vatandaşlar olarak yetiştirmeyi de ulaşılması gereken bir hedef olarak görmektedir.
İlgili Kişi :
Adres1 :Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Adres2 :Büyükçekmece/İstanbul
Posta Kodu :34500
Telefon :+90 (212) 866 34 24
Faks :+90 (212) 866 34 25
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder