12 Ağustos 2010 Perşembe

Sağlıca

saglicakoy1

Sağlıca tepeler arasına kurulmuş, vadi havası taşıyan, yakın çevresi ova görünümünde düzlük olan bir köyümüzdür. Çevresinde Kayaönü, Ağmusa, Gürardıç, Bebekdere köyleri ile Artova Kızılca mahallesi bulunmaktadır.
Sağlıca köyü ile Kayaönü köyü arasındaki düz araziye Uluçayır, Ağmusa tarafa doğru devam eden araziye ise Geçmiş adı verilmektedir.
Kara ikliminin hüküm sürdüğü Sağlıca köyünün geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa bağlı olup tarıma elverişli düz arazileri vardır. Başta şeker pancarı olmak üzere buğday, arpa, patates, mercimek, nohut ve fasülye gibi ürünler ekilmektedir. Tarım teknolojisi fazla gelişmemiştir. Farklı ürün yetiştirmeye ilgi duyulmamaktadır. Köyde her aile Pancar Kooperatifinin üyesidir. Hemen hemen herkes bu kooperatifin verdiği krediden faydalanmaktadır. Hayvancılık önemli bir geçim kaynağı olup daha çok büyükbaş hayvan besiciliği yapılmaktadır. Az miktarda koyun beslenmekte olup, köyün içerisinde ve özellikle de köyün içerisinden geçen yolda gezen kaz sürüleri dikkati çekmektedir.

Köy evleri diğer köylerimizde olduğu gibi iki katlı olup, birinci kat ahır ve depo olarak kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder