14 Eylül 2010 Salı

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi

Genel Tanıtım
İletişim Fakültesi, 1965 yılında UNESCO’nun ve Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla Basın Yayın Yüksek Okulu olarak kurulmuştur. Türkiye’de basın yayın alanında dört yıllık eğitim veren üniversite düzeyindeki ilk kurum olan bu okul, 1992 yılında İletişim Fakültesi’ne dönüştürülmüştür. Fakültenin kayıtlı öğrenci sayısı 1200’dür ve her yıl yaklaşık 150 öğrenci mezun olmaktadır. Fakültenin akademik kadrosu, iletişim alanının çeşitli yönleriyle ilgilenen 70 kişiden oluşmaktadır.
Türkiye’de iletişimle ilgili akademik çalışmalara her dönemde öncülük eden okul, medya kuruluşlarına kazandırdığı mezunlarının yanısıra yürüttüğü yüksek lisans ve doktora programlarıyla diğer iletişim fakültelerinin öğretim elemanı ihtiyacını da karşılamaktadır.
İletişim Fakültesi, üç bölümü barındırmaktadır: Gazetecilik, Radyo Televizyon Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım. Üniversite sınavında yapılan bölüm tercihini, fakülteye girdikten sonra değiştirme imkanı yoktur. Ancak, diğer bölümlerden ders alınması mümkündür.
2001-2002 eğitim yılından itibaren her üç bölümde de yeni ders programları uygulamaya konmuştur. Yeni programlar, daha esnek bir formasyonu ve öğrencinin çeşitli ilgi alanlarında yoğunlaşabilmesini amaçlamaktadır.
Fakültede uygulamalı dersler için çeşitli atölye ve stüdyolar kurulmuştur. Radyo stüdyosu, kısa film ve belgesel atölyesi, fotoğraf atölyesi ve reklam atölyesinin yanısıra, iki sinema salonu ve bilgisayar laboratuarı bunların arasında sayılabilir. Ayrıca, “Görünüm” öğrenci gazetesi ve Radyoİlef FM 91 radyo istasyonu gibi uygulama olanakları da bulunmaktadır. Kütüphane hizmetleri de, iletişim konusunda uzmanlaşarak sürekli geliştirilmektedir.
İlgili Kişi :Prof. Dr. Haluk Geray (Dekan)
Adres1 :Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi
Adres2 :Cebeci/Ankara
Posta Kodu :06590
Telefon :+90 312 319 77 14
Faks :+90 312 362 27 17
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder