1 Eylül 2010 Çarşamba

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi

Genel Bilgi
Fakültemiz eğitim ve araştırma faaliyetlerinde sanayi ile işbirliğine önem veren, bilişim çağının olanaklarından en iyi şekilde yaralanmayı hedefleyen, aktif ve sürekli değişime açık teknolojik gelişmeleri takip eden bir eğitim verecektir.
Fakültemizde verilen eğitim, ülkemiz gerçeklerine uyumlu olarak, gerekli ayrıntılar incelenerek düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin, işverenin beklentilerini karşılayabilecek kadar pratik ve teknik bilgilere sahip, ancak güncel bilim ve teknolojiyi izlecelecek ve ülkemizde uygulanmasını sağlayabilecek kadar cesaretli ve girişken olmaları hedeflenmektedir.
Mezun olan öğrencilerimiz, ülkemizdeki endüstriyel ortamın beklentilerini sağlayacak liderlik becerisine sahip, disiplinlerarası çalışmalara uyum sağlayan, endüstride karşılaşılan problemlere çözüm üretebilecek çağdaş kişiler olacaklardır. Bu hedefe paralel olarak öğrencilerimizin küreselleşme sürecinde, her ortamda kendilerini kanıtlayabilecek düzeyde evrensel bilgi ve kültüre sahip olmaları sağlanacaktır.
Fakültemizde 2002-2003 öğretim yılında, ilk olarak Endüstri Mühendisliği bölümünün kurulması gerçekleşmiştir. Bu bölümün lisans programı uzantısında Fen Bilimleri Enstitüsü kapsamında da yüksek lisans programı fakültemizce düzenlenmektedir.
2003-2004 öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği ve Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümlerine ilk olarak öğrenci alınmıştır, 2005-2006 öğretim yılında da İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü açılmıştır. Elektronik Mühendisliği, Endüstriyel Ürünler Tasarımı Bölümlerinin kurulması da gelecekteki hedeflerimizdir.
Üniversitemizin genel eğitim politikasına uygun olarak, ingilizce yabancı dil seviyesi üniversitemiz İngilizce Hazırlık Okulunca yeterli bulunmayanlar, Hazırlık okulana devam ederek, gerekli yabancı dil düzeyine erişeceklerdir. Fakültemizdeki lisans eğitimi Türkçedir, ancak yabancı dil eğitimimiz dört yıl boyunca 8 adet özel düzenlenmiş dersler ile devam edecektir. Böylece öğrencilerimizin evrensel bilim dilini bilerek, her türlü araştırma ve bilgiyi alabilecek seviyeye erişmeleri hedeflenmektedir.
Fakültemizin ilk 4 yarıyılında, temel teknoloji dersleri ile birlikte gerekli fen ve matematik dersleri okutulacaktır. İkinci sınıf sonunda öğrencilerimiz endüstriyel ortamda 4 hafta süreli genel teknoloji kapsamında staj yapmaları zorunludur. Son 4 yarıyılda ise, seçtikleri branşlarla ilgili zorunlu ve seçmeli dersler ders programlarında yer alacaktır. Üçüncü sınıf sonunda ise 4 hafta süreli mesleki uygulamalar konusunda staj yaparak gerçek problemler ile karşılaşarak deneyim kazanmaları sağlanacaktır. Öğrencilerimizin yaratıcılık ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik endüstriyel uygulamaları olan bitirme projeleri hazırlamaları gerçekleştirilecektir.
İlgili Kişi :
Adres1 :Ragıp Gümüşpala Caddesi No: 84
Adres2 :Eminönü/İstanbul
Posta Kodu :34387
Telefon :
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder