14 Temmuz 2011 Perşembe

Reşadiye'nin Coğrafi Durumu

Reşadiye
Reşadiye ilçesi Kuz ey yarım küresinde 40’ 25 dakika enleminin ve 37’ 20 dakika boylamının kesiştiği yerdedir. İlçenin yüzölçümü 1162 km2, rakımı 450 metredir. Doğuda Koyulhisar, kuzey doğuda Mesudiye, batıda Niksar, kuzeyde Aybastı Başçiftlik ve Gölköy ile güneyde Almus, Hafik ve Doğanşar ilçeleri ile sınırdır. İlçemiz Doğu Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Karadeniz iklimi ile İç Anadolu ikliminin müşterek özelliklerini taşıyan iklime sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, İlkbahar ve kış aylarında bol yağışlı geçmektedir.

İlçenin kuzeyinde Canik dağları uzantısı bulunup bu dağların yüksek kesimlerinde otlakıyeler ve büyük yaylalar mevcuttur. İlçenin en yüksek yerleri Çamlıkaya köyü hudutlarında Erdem kırı (2183 metre) , Çal dağı, Dönek dağı, Dumanlı dağları ile Hacıbaba ile Bayram altı yaylarıdır. İlçemizde Zinav ve Göllüköy gölü adında iki adet göl bulunmaktadır.

Yerleşim yeri olarak iki vadi arasında Kelkit ırmağı üzerine kurulmuştur. İlçeye bağlı köyler dağlık ve engebeli araziye sahiptir ve hayvancılıkla geçimini temin etmektedirler.

İlçenin en önemli akarsu kaynağı Kelkit Çayı ve Tozanlı bölgesinden geçmekte olan Yeşilırmağın kolu olan Tozanlı çayıdır. Ancak yeterli miktarda sulama suyu olarak kullanılmamaktadır.

Zinav Gölü 348.514 m2 alana sahip, etrafı ormanla çevrili, dinlenme ve mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Göllüköy Gölü ise daha küçük bir göl olup 147.486 m2 alana sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder