11 Şubat 2010 Perşembe

Kalp Krizi ve Sıcak Su

Bu çok güzel bir yazidir. Sadece ögünlerden sonra
sicak su içme
konusuna degil kalp krizi risklerine de deginmektedir.
Çinliler ve Japonlar yemeklerinden sonra soguk su
degil sicak çay içerler.
Belki biz de yemekten sonra sicak bir seyler içme aliskanligimizi
onlardan edindik.
Eger yemeklerden sonra soguk seyler içiyorsaniz
bu yazi size hitap ediyor. Yemekten sonra soguk bir seyler içmek sizi
rahatlatabilir.
Ancak tükettiginiz soguk su katilasarak yagli bir
madde haline döner ve yavas bir sekilde sindirilir.
Bu asitli tepkime bozularak bagirsakta kati
maddelerden daha hizli bir sekilde emilir.
Bir kismi bagirsaga yapisir.
Kisa bir süre sonra tamamen yag haline döner
ve kansere yol açar.
Yemekten sonra sicak su veya çorba içmek
en iyisidir.
Kalp krizi hakkinda önemli birkaç bilgi

- Kalp krizi belirtisi her zaman sol kolun
uyusmasi degildir. Çenedeki siddetli agrilarin da
farkinda olun. Ilk gögüs agriniz kalp krizi sirasinda gerçeklesmez.
(Daha önce mutlaka gögüs agriniz olmustur) Mide bulantisi ve siddetli
terleme de
önemli kalp krizi belirtilerindendir.
Kalp krizi geçiren insanlarin %60 i uyurken ölür.
Gögüsteki agrilar sizi uykudan uyandirabilir.
Lütfen dikkatli olun ve olanlarin farkina varin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder