11 Şubat 2010 Perşembe

Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi’ne Etkisi

ABDULLAH MURADOĞLU- YENİ ŞAFAK
“Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi’ne ivme kazandırdığı ortaya çıktı. Milli Görüş camiası Kurtulmuş ile yola devam edeceği mesajını verdi.”

HÜSNÜ MAHALLİ – AKŞAM Gazetesi
“Kürt sorununun çözümüne yönelik çabasında DTP engeli ile karşılaşacak olan Başbakan Erdoğan geldiği çevrenin de baskısı ile çok ciddi sıkıntılar yaşayacaktır. Yüzde 5`i aşan bir oy oranı ile bu piyasada kendisinin de var olduğunu kanıtlayan Saadet Partisi ve onun genç, dinamik lideri Numan Kurtulmuş hükümetin ABD, İsrail ve Batı ile ilişkilerini yakından takip ederek Erdoğan`ı çok ciddi bir şekilde sıkıştıracaktır. Saadet; Kıbrıs, Irak, Afganistan gibi konularda hükümetin politikalarını çok yakından takip edecek ve Erdoğan`ın başını ağrıtacaktır. Milli Görüş`e ihanet, vefasızlık ve türban sorununu çözememe gibi konularını da ihmal etmeyecek olan Saadet, 2012 seçimlerine doğru AK Parti`yi ciddi bir şekilde tedirgin edebilir.”

İBRAHİM KARAGÜL – Yeni Şafak
“Numan Kurtulmuş faktörü etkili oldu. Saadet Partisi oylarını artırdı. Böyle devam ederse, önümüzdeki süreçte oylarını daha da artıracak gibi. Bu seçimlerin en önemli sonuçlarından biri de. Saadetin yeniden hareketlendiği gerçeğidir. Kurtulmuş`un kampanya sırasında etkili bir liderlik örneği verdiğini not etmeliyiz.”


NAZLI ILICAK – SABAH Gazetesi
“Saadet Partisi, Numan Kurtulmuş`un genel baş-kanlığında, oyunu, 2,3’ten 5,1’e çıkarttı. Böylece, "taze kanın", seçmen tarafından takdir edildiğini göstermiş oldu. Bilemiyorum, diğer partiler bu mesajı alır mı? Saadet Partisi`ndeki ilâve puanların tamamen AK Parti`den geldiği muhakkak.”

MUSTAFA PAMUKOĞLU-CUMHURİYET
“Konser alanlarında yeni ve parlak sesler çıkmaya başladı. Bunlardan biri Numan Kurtulmuş idi. Söylediği şarkılar ilgi çekti. Temiz de okuyordu ve farklı şarkılar söylüyordu. AKP Merkezden uzaklaşacak ve puan yitirecek. AKP’nin kendi mecrasına kayması halinde milli ekonomiyi savunan ve lideri ile yepyeni heyecan yaratan Saadet Partisi’ni karşısında bulacak.”

HAKKI YALÇIN – TAKVİM
Numan Kurtulmuş Bu seçimin gizli bir galibi var! Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş. Kişiliğiyle ön plana çıkan ve güven duyulan parti lideri resmiyle dikkat çeken birinin, genel seçimlere kadar partisini nasıl güçlendireceği ortada. Yarın açacak çiçekler için, toprağı bugünden eşelemek gerekiyorsa, hatırlatmış olayım. Numan Kurtulmuş, Türkiye`nin politik yaşamında çok önemli bir yere gelecektir.  Zamanı gelince bana hatırlatırsınız!

SAMİ ÖZEY – VAKİT Gazetesi
“% 6 civarında oy alan Saadet Partisi ise eğer yüzdeyle kıyaslanırsa iyi oy aldı. Oylarını bir önceki seçime göre % 100 katladı. Bu bana göre Prof. Dr. Numan Kurtulmuşun profilinden, milletimizi kucaklayan tavırlarından, seviyeli ve ölçülü söylemlerinden kaynaklanıyor. Partisindeki bazı kişilerin, itici, karşısındakileri küçük gören, her şeyi ben bilirim mantığıyla hareket eden tavırları yok Numan Bey`de! Yani, Saadet Partisi`nin lideri, ekseni sevgi ve nezaket olan bu metoduna devam ettiği takdirde Saadet Partisi önümüzdeki seçimlerde mutlaka hak ettiği yere çıkacaktır.”

ORAY EĞİN  - Yazar – Akşam Gazetesi
“Saadet Partisi toparlanıyor, muhafazakâr sağda bir güç olarak kendini belli etmeye başlıyor. Bu seçimde bunun izlerini gördük, ileride önemli bir güç olacağı ortada.”

AYDIN ÖZDALGA – HABER3
“Milli Görüş"ün yeni lideri artık SP"li Numan Kurtulmuş. Kısa bir süre önce başını geçtiği Saadet Partisini % 6 ile şaha kaldırdı. SP, gelecek seçimlerde kesin mecliste, hatta CHP ve yeni bir liderle DSP (mesela Mustafa Sarıgül gibi bir isim) çok çekişirse muhtemelen SP ana  muhalefet partisi olur.”

FİKRET BİLA - MİLLİYETSP yükseliyor Seçim sonuçlarına bakıldığında SP`nin ciddi bir yükseliş eğiliminde olduğu da görülüyor. Partinin lider değiştirmesi olumlu bir etki yaratmış durumda. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş`un partinin genel başkanlığı görevine gelmesinden kısa bir süre sonra seçime gitmiş olmasına karşın, umut verdiği gözleniyor. Kurtulmuş`un zorluğu, AKP ile aynı tabana hitap etmesiydi. Buna karşın AKP`den önemli sayılabilecek bir oyun SP`ye geri dönmesi, üzerinde durulmaya değer bir sonuçtur.”

ABDÜLKADİR ÖZKAN – MİLLİ GAZETE
“İlkeli ve yapıcı duruş bakımından Saadet Partisi bu seçim kampanyasında net bir tavır sergiledi. Bu tavır gelecekte toplumun ümidi haline gelmesinde etkili olacaktır. Çünkü toplumun da siyasetin de buna ihtiyacı vardır.”

HAKAN ÇELİK – POSTA
“Geçen hafta Saadet Partisi`nin (SP) Türkiye`de yeni siyasi denkleme girdiğini yazmıştım. Nitekim Tayyip Erdoğan bu partinin lideri Numan Kurtulmuş`u daha yakın markaja alacaktır.”

DENİZ GÜÇER - AKŞAM
“Bunlardan en önemlisi Saadet Partisi`nin yeni Genel Başkanı Numan Kurtulmuş.
Tüm eleştirilere rağmen Kurtulmuşun "Ben de varım" dediği seçimin 29 Mart olduğunu ilerde konuşacağımıza inanıyorum.”

SEDAT ERGİN – MİLLİYET
“Ancak bu seçimden, oran olarak en yüksek artışı gerçekleştirip bu bakımdan en başarılı çıkan partinin SP olduğu açıktır. Numan Kurtulmuş`un liderliğindeki SP önemli bir ivme yakalamış, siyaset denkleminin içine yerleşmiştir. AKP artık hesaplarını kendisinin geleneksel tabanını geri almaya başlamış olan SP faktörüne göre yapmak durumundadır. Yeni dönemde SP`nin daha çok sesini duyacağımızı şimdiden tahmin edebiliriz”

MUSTAFA ÜNAL – Zaman
“Saadet Partisi, Numan Kurtulmuş liderliğinde özellikle doğuda önemli oranda oy aldı. Kimi şehirlerde sonuçlan belirledi. AK Parti`nin aday göstermediği Fakıbaba seçime bağımsız girmesine rağmen Saadet`in desteğiyle Şanlıurfa`da kazandı. Bu, Saadet Partisi`nin hanesine yazılan kazanç. Saadet bu oy oranıyla umutlan taze tuttu.”

NURAN YILDIZ – HABERTÜRK
“En gelecek vadeden lider: Duruşu ve tavrıyla sonraki seçimlerde hafife alınamayacağını gösteren Numan Kurtulmuş.”

ADEM YAVUZ ARSLAN - BUGÜN
“AK Partinin Güneydoğu`da oy kaybında Saadet Partisi faktörünü de düşünmek gerekiyor. Numan Kurtulmuştan sonra ciddi bir toparlanma sürecine giren parti Güneydoğu`da patlama yaptı. Bir önceki seçimde il genel meclisinde yüzde 1,5 oy alan Saadet bu kez yüzde 7,5’e çıktı ki bu AK Partiyi vurdu.”

AHMET KEKEÇ – STAR
“Numan Kurtulmuş`lu Saadet Partisi başarılıydı. Yurt genelinde alınan oylara bakarak, şimdiden "Bir lider doğuyor" diyebiliriz.”

ŞAKİR TARIM – MİLLİ GAZETE
“29 Mart yerel seçimlerinin parlayan yıldızı tartışmasız Saadet Partisi olmuştur. Saadet Partisi`nin önü açılmış, iktidara giden yolun  ilk adımını  atmıştır. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş seçim kampanyalarında şöyle demişti: "Bu seçimler, Saadet Partisi için işaret fişeği olacak, genel seçimlerde de iktidara geleceğiz." Saadet Partisi, seviyeli bir seçim kampanyası yürüttü. Her kesimden insanın takdirini kazandı. Halkımıza ümit, güven ve cesaret verdi, yol gösterici oldu, çare ve çözümler sundu. Mütevazı imkanlara rağmen oylarında ciddi bir artış sağladı. Toparlayıcı ve kucaklayıcı bir üslup kullandı. Sosyal adalet mücadelesi verdi. Gençlerin de büyük ilgi odağı haline geldi. Saadet Partisi, milletin taleplerini seslendirdi, kendi söylemleriyle bu yükselişi gerçekleştirdi.

OKTAY EKŞİ – HÜRRİYET Gazetesi
“Geçen seçimlerde "Kendi partime oy versem işe yaramayacak, bari AKP`ye vereyim de onu güçlendireyim" diyen Saadet Partililer, Numan Kurtulmuş`un Parti Genel Başkanı olmasıyla hareketlendiler. AKP`deki oylarını geri çektiler.”

YAZGÜLÜ ALDOĞAN – POSTA Gazetesi
“AKP`ye verdiği emanet oyları, Van ve Siirt gibi büyük illeri AKP`den aldı. Daha ne olsun? SP: Numan Kurtulmuşla yakaladığı yükselişi oylarını AKP`den geri alarak gösterdi. Daha ne olsun?”

HAKKI KURBAN – TERCÜMAN
“Yerel seçimlerin kazananları tarafında Saadet Partisi de yer aldı. Numan Kurtulmuş`un Genel Başkan seçilmesinin ardından büyük ivme yakalayan SP oylarını ikiye katladı "29 MART seçimlerinin kazananları" tarafında Saadet Partisi de yerini aldı. Numan Kurtulmuş`un "Genel Başkan" olmasının ardından toplumun farklı kesimlerinden yoğun ilgi gören Saadet Partisi, oylarını ikiye katladı. 2007 genel seçimlerinde yüzde 2.34 oy alan parti, bu seçimlerde oy oranını yüzde 5.17`ye çıkardı. Saadet`in ön plana çıkmasıyla, AKP`nin oy kaybının büyüdüğü
değerlendirmeleri yapılırken, basanda başrolü oynayan Genel Başkan Kurtulmuş, "İşaret fişeğimizi attık. Saadet yükseliş trendine girmiştir" dedi.”

SÜLEYMAN KURT – ZAMAN Gazetesi
“Numan Kurtulmuş, güvenoyu aldı. AK Parti ile yollarını ayıran "Milli Görüş hareketi` Saadet Partisi çatısı altında yeni genel başkanı Numan Kurtulmuş ile yakaladığı 5,1`lik oy oranı ile moral buldu. Yüzde 10 barajını önüne hedef olarak koyan parti, önümüzdeki dönem AK Partiye yönelik eleştirileriyle yakından izlenecek.”

SÜLEYMAN ARİF EMRE – MİLLİ GAZETE
“Bilhassa yerel seçimler münasebetiyle yeni seçilen Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş`un gösterdiği gayret ve hummalı çalışmaların önemli payı vardır. Gözüken odur ki siyasi gelişmeleri belirleyen kum saati artık Saadet Partisi lehine çalışmaya başlamıştır.”

DERYA SAZAK-MİLLİYET
“Saadet Partisi’nin ayak sesleri işitilmeye aşlandı. Numan Kurtulmuş’un liderliğinde gelecek seçimde Meclis’e girecek güve erişebilirler.”
 
YAVUZ DONAT- SABAH
“Saadet’in Başkanı Prof. Numan Kurtulmuş ile, DP’nin Başkanı Süleyman Soylu, otomobillerinin arkasına ‘Hor görme garibi’ diye yazsalar yeridir. Numan Bey ile saadet ‘Bu pilde hayat var” dedirtti.”
 
LEYLA İPEKÇİ- TARAF
“Saadet Partisi’nin arttırdığı oylara bakıp SP’nin İslamcılıkta radikalleştiğini söylemek pek doğru bir okuma gibi gelmiyor bana. Çünkü Numan Kurtulmuş’u bir toplantıda bizzat dinlemiş biri olarak, Kürt meselesindeki cılız söylemleri dışında, bildiğimiz ‘milli görüş’ çerçevesinin hudutlarından çoktan taşmış bir dil oluşturduğunu görmüştüm. “

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder