13 Nisan 2010 Salı

Çiçekleriniz her zaman taze

galvaniz_vazo

Galvaniz çiçekliğin içine yerleştireceğiniz çiçeklerle evinizde her gün baharı yaşamanız mümkün. Üstelik onları sulamanıza da gerek yok.
   
Malzemeler
      Galvaniz çiçeklik, akrilik boya, kalın zımpara, kağıt bant, fırça, sprey vernik, stencil şablonu, yapay yosun, strafor, falçata, yapay çiçekler.
    
     Galvaniz çiçekliği kalın zımparayla iyice zımparalayıp silin. İçi ve dışını üç kat boyayın. Beyaz, sarı, pembe gibi açık renkleri tercih edecekseniz bu işlem 4-5 katta daha iyi sonuç verecektir.
   
     Boyama işlemi bittikten sonra stencil şablonunu kağıt bant yardımıyla boyalı zemin üzerine yerleştirilip sabitleyin. Zemin rengine zıt bir renkle uygulayacağınız stencil daha çarpıcı olacaktır.
   
     Yerleştirdiğiniz stencil şablonundaki desen boşluklarını ikinci bir renkle patpatlama tekniği ile doldurun. Fırça sürülerek uygulandığında şablon kenarına taşmalar yapacağından fırçayı dik tutarak küçük ve hafif darbelerle patpatlayarak boşluğu doldurmak daha yerinde olacaktır.
   
     Stencil uygulaması için sünger de kullanılabilir. Stencil uygulaması bittiğinde kağıt bantları hafifçe çekerek kaldırın. Daha sonra çiçekliği sprey vernikle vernikleyin. Boyama işlemi bittikten sonra galvaniz çiçekliğin iç ebadına göre falçata yardımıyla iki kat strafor kesin.
   
     Çiçekçilerden alabileceğiniz yapay yosunlarla zemin hazırlayın. Yapay yosunları bir kabın içinde iyice ıslatın. Sonra çıkartıp suyunu iyice sıkın. Bu işlem yosunun hacminin büyümesini ve kolay şekil almasını sağlar.
   
     Galvanizin içine yerleştirdiğiniz starafor üzerine parça parça yosunları yerleştirin. Alttaki starforu iyice kapatana kadar yama yapar gibi yosunları koyun. Saplarını birbirinden ayırdığınız çiçekleri yapıştırıcı kullanmadan altında iki kat strafor olan yosunun üzerine batırarak monte edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder