29 Nisan 2010 Perşembe

Ankara 19 Mayıs Stadyumu

Ankara 19 Mayıs Stadyumu

19 Mayıs Stadyumu 22.600 seyirci kapasitesine sahip, Ankara’nın en büyük ikinci stadyumu.
Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, Hacettepe Spor Kulübü ve Ankaragücü tarafından futbol müsabakalarında ve resmi kurumlar tarafından düzenlenen tören ve gösterilerde kullanılmaktadır.
Vietti Violi’nin bu projesi, mimari bir yarışmanın sonucu ve Türkiye’de tasarladığı bir dizi spor kompleksinin ilkidir. Kompleks, türünün ilk örneği olmasıyla Türkiye Cumhuriyeti için tarihsel olarak sembolik bir önem taşımaktadır. Yapı, hem sosyo-kültürel, hem de fonksiyonel açılardan önemlidir www.stadiumzone.net göre.

Yapı grubu, kapalı ve açık tribünleriyle ve soyunma odalarıyla birlikte bir atletizm stadyumunu, at yarışları ve askeri yürüyüşler için bir hipodromu, velodromu, rugby, futbol, basketbol gibi takım sporları için antreman sahalarını, tenis kortlarını, jimnastik salonunu, 33 ve 60 m uzunluğunda iki havuzu, soyunma odalarını, sporcu ve kulüp binalarını, ilk yardım ünitesini, bir kuleyi, atış poligonunu ve alanın genel peyzajını ve seyirciler için düzenlenmiş olan açık alanları içermektedir. Stadyum ve hipodromun saçakları ve tribünleri, betonarme yapılardır.
Kompleksin mimari karakteristiği, Modernist/Dışavurumcu bir yaklaşımı yansıtmaktadır.{fact} Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun zemininin yenilenmesiyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Yerden ısıtma borularının döşenmesi ve kolektörlerle bağlantısının tamamlanmasının ardından, “e-layer” adı verilen elastik katmanın serilmesi işlemi ve suni çim katmanı da oluşturuldu.
Stadın zeminini yerinde inceleyen FIFA suni çim zemin danışmanı Eric Harrison, hem zeminin hem de koltukları yenilenen stadın maç oynamaya müsait olduğu yolunda rapor verdi.
Buna göre 23 Ağustos 2008 günkü Hacettepespor- Bursaspor ve 24 Ağustos 2008 tarihinde yapılacak Gençlerbirliği- Kocaelispor karşılaşmaları Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak.
Yaklaşık 75 gün süren çalışmalarla Ankara 19 Mayıs Stadı, Türkiye’de ilk kez yerden ısıtmalı ve FIFA 2 yıldız sertifikalı son jenerasyon suni çime sahip oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder