12 Haziran 2010 Cumartesi

Barış Akarsu





















29 Haziran 1979 da Zonguldak’ta dunyaya gelir. Annesi Hatice Hanim ve Babasi Selahattin Bey’dir.
İlk, orta, lise eğitimini küçük yaslarda yerleştikleri Amasra’da tamamlar. Lisedeyken yelken sporuna gönül verir ve bu sporu Amasra Yelken Klubu’nde profesyonel olarak yapmaya karar verir.
Müziğe ilgisi küçük yaslarda baslar. İlkokuldayken elinde blok flüt sokakta dolaştığını söyler. Ama esas müzikle tanışması Amasra’ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye gitar ve mızıkası iledir. Evlerinde Ruhi Su, Cem Karaca sürekli dinlenen sanatçılardır. Barış Akarsu, o dönemlerde dinlemeye başladığı 70′lerin 80′lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarını hala dinlemeye devam eder.

Antalya’da animatörlük ve müzisyenlikten sonra Karadeniz Ereğlisi’ne gelerek burada 4 yıl boyunca çeşitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yapar. Bu donemde televizyonda gördüğü Akademi Türkiye yarışmasının tanıtım reklamları dikkatini çeker ve bu yarışmaya katılır.

2004 Temmuzda Akademi Türkiye Yarışmasını 1. olarak tamamlar. Yarışmadan sonra uzun suredir gelmeyi ve yasamayı düşündüğü İstanbul’a yerleşir ve müzik çalışmalarına burada devam eder. Akademi Türkiye Yarışmasından hemen sonra yurdun dört bir yanında şayisi 100′u gecen çeşitli konserler verir.

14 Ocak 2005′te Seyhan Müzik’ten Serdar Oztop’un prodüktörlüğü ile yaptığı ilk albümü Islak Islak’ı piyasaya çıkarır. Bu albümden ayni yıl içerisinde Islak Islak, Kimdir O ve Amasra parçalarına klip çeker ve bunlar televizyonlarda müzik kanallarında yayınlanır.

17 Ağustos 2006 da Seyhan Müzik etiketli düzenlemeci ve yönetmenliğini Ayhan Onur tas,Ergin Altinel ve Ercuneyt Ozdemir in yaptığı “Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek” isimli ikinci albümü çıkardı. İlk klip parçasını da albümün ilk parçası olan “Vurdum en dibe kadar” isimli çıkış parçasına çekti.

Barış Akarsu 29 Haziran 2007′de trafik kazasında yaşamını yitirdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder