14 Eylül 2010 Salı

Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü












TARİHÇE
Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü 16.11.2006 tarihli 26348 sayılı resmi gazetede yayınlanan YÖK kararı ile kurulmuştur.
KURULUŞ AMAÇLARI
İyonlaştırıcı radyasyonun insan sağlığında kullanımı ile ilgili konularda (Medikal fizik, sağlık fiziği, radyasyondan korunma uzmanlığı gibi) çok disiplin içerikli yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin verilmesi.
Nükleer Tıp alanında kullanılan radyasyon cihazlarının seçimi, kabulü, rutin kalibrasyon ve kalite kontrollerine yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin resmi ve özel nükleer tıp, diagnostik radyoloji ve radyo terapi bölümlerine verilmesi.
İyonize radyasyon ile çalışan her seviyedeki kullanıcıya yönelik sürekli eğitim kurslarının gerçekleştirilmesi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ile uluslararası ve TAEK ile ulusal eğitim programlarının organizasyonu.
Her türlü gıda, numune ve çevresel radyasyon ölçümlerinin yapılması.
Nükleer Tıp ve çevresel radyasyon kullanımlarında yer alan cihazların teknik parametreleri ile ilgili olarak AB (ve diğer bazı Uluslararası kuruluşlar) tarafından belirlenmiş kriterlerin ölçüm ve kontrollerinin gerçekleştirileceği Uygunluk Test Laboratuarının kurulması. Bu konularda danışmanlık ve hizmet verilmesi, gerekli araştırmaların yapılması.
Medikal görüntüleme, radyoterapi ve tanıda radyasyon deteksiyonu, spektroskopi konularında araştırma etkinlikleri yapılması.
İlgili Kişi :
Adres1 :Nükleer Bilimler Enstitüsü Tandoğan Merkez Kampüsü
Adres2 :Tandoğan Ankara
Posta Kodu :06100
Telefon :0(312) 212 85 77 / 0(312) 213 58 04
Faks :0(312) 215 33 07
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder