14 Eylül 2010 Salı

Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu, Ankara Üniversitesi öğrencilerine çağdaş düzeyde yabancı dil eğitim ve öğretimi sağlamak için kurulmuştur..
Tarihçesi
Yabancı Diller Yüksekokulu 26/01/2002 tarih ve 2002/3651 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yeni kurulmuş olup, Hazırlık Okulu öğrencileri de dahil olmak üzere Ankara Üniversitesine bağlı tüm Fakülte ve Yüksekokullarda 2547 sayılı kanunun 5/i maddesi gereği yabancı dil dersi alan yaklaşık 18 bin öğrenciye çağdaş düzeyde yabancı dil eğitimi vermektedir.
Yabancı Diller Yüksekokulunun kuruluş tarihine kadar yabancı dil eğitim-öğretim hizmeti Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı ve Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları Koordinatörlüğü tarafından yürütülmüştür.Yabancı Diller Yüksekokulu kurulduktan sonra , Hazırlık Sınıfları, Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde daha yoğun ve daha çağdaş bir seviyede yabancı dil eğitimi programına devam etmektedir.
Sonuç olarak, Hazırlık Eğitimi ve 2547 sayılı kanunun 5/i maddesi çerçevesinde, Fakülte/Yüksekokul/Konservatuar lisans programlarında verilen zorunlu “Temel Yabancı Dil” , “İleri Yabancı Dil” ve "Mesleki Yabancı Dil" dersleri Yabancı Diller Yüksekokulumuz tarafından yürütülmektedir.
Yüksekokulumuz Temmuz 2008 tarihinde Üniversitemizin Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesine taşınmıştır. Yerleşkemizde Yüksekokulumuzu ait 102 derslik, 2 laboratuvar, 2 seminer salonu, 1 sinema salonu, 1 öğrenci erişim merkezi bulunmaktadır. Dersliklerimizde projeksiyon cihazı, DVD player, ses sistemi ve internet bağlantısı ; Laboratuvarlarımızda 21 bilgisayar, projeksiyon cihazı, tepegöz, kablosuz internet bağlantısı, BBC, CNN gibi yabancı yayınların izlenebildiği uydu alıcı sistemi ; Öğrenci Erişim Merkezinde 11 bilgisayar, projeksiyon cihazı, kablosuz internet bağlantısı ve yabancı dil kitaplarından oluşan kütüphanemiz bulunmaktadır.
Öğrencilerimizin orjinal yabancı filmleri izleyebildiği sinema salonunda DVD player, ses sistemi, projeksiyon cihazı, uydu alıcı sistemi bulunmaktadır. Öğrencilerimizin Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesine ulaşımları, yerleşkemize kadar gelen belediye otobüsleri , şehiriçi dolmuşları ve özel servislerle sağlanmaktadır.
İlgili Kişi :
Adres1 :Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi Bahçelievler Mahallesi Kaymakamlık Arkası
Adres2 :Gölbaşı/Ankara
Posta Kodu :06830
Telefon :0 (312) 485 05 07
Faks :0 (312) 485 38 20
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder