1 Eylül 2010 Çarşamba

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

 












Genel Bilgi
Fen Edebiyat Fakültesi, çağdaş düzeyde eğitim vermenin yanı sıra, bilimsel gelişmeleri takip edebilen, araştırma yeteneği gelişmiş, analitik düşünce yapısına sahip kişiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, elde ettikleri bilgi birikimini, sektörlerin istekleri doğrultusunda, bilişim teknolojilerinden yararlanarak uygulama yapabilecek düzeye geleceklerdir.
Fakültemizde İstatistik, Psikoloji ve Matematik bölümlerinde lisans ve yüksek lisans öğretimi yapılmaktadır. Çağın gerçekleri ve gereksinimleri dikkate alınarak oluşturulan programlarla, her biri kendi alanında ülkemizin en iyileri arasında yer alan yetkin bir kadro ile bu işlevini gerçekleştirmektedir.
Fakültemizde eğitim ve öğretim, öğrencilerin katılımcı olacağı şekilde, uygulama ön planda tutulup, iş yaşamından güncel konular incelenerek yapılmaktadır. Böylece öğrencilerimiz kendi bilim dallarında uluslararası yayınları takip edebilecek duruma geleceklerdir. Öğrenciler bilgisayardan maksimum düzeyde yararlanabilmektedirler. Bunun yanında öğrencilerimiz, zorunlu stajlarla, teorik bilgilerini iş yaşamı ile birleştirme olanağına sahip olacaklardır.
Fakültemizde; öğrencilerin düşünme perspektiflerini genişletmelerini, mesleklerine olan bağlılıklarını arttırmalarını ve iş yaşamına hazırlama amaçlarını güden bilimsel araştırma kulüpleri, mezunlar dernekleri ile dayanışmalı olarak faaliyet göstermektedir. Bunların yanında topluma bilgi aktarmak ve güncel bilgilerle donatılmış iş gücü yaratmak amacıyla çeşitli seminerler, konferanslar ve paneller düzenlenmektedir.

 
İlgili Kişi :
Adres1 :Ragıp Gümüşpala Caddesi No: 84
Adres2 :Eminönü/İstanbul
Posta Kodu :34378
Telefon :
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder