1 Eylül 2010 Çarşamba

İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu

 















Genel Bilgi
Avrupa’nın en genç ve dinamik nüfusuna sahip olan ülkemizde, genç nüfusa ekonominin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli mesleki eğitim verilmesi, Türkiye’nin sosyo-politik konumunu güçlendirerek, ekonomisinin gelişmesini hızlandıracaktır. Öyle ki AB üyesi olma yolunda önemli mesafeler katetmiş olan Türkiye’nin, gelişmiş üye ülkelerle rekabet edebilmesi için ciddi bir mesleki eğitim kültürüne ihtiyaç bulunmaktadır. Bu noktada Meslek Yüksekokulumuzun misyonu; kaliteli eğitim anlayışıyla sektörel bazda piyasaya gerekli mesleki bilgi ile donatılmış ve geniş kapsamlı hünerlere sahip ara eleman yetiştirmektir.
Uluslararası toplumun hızla yeniden örgütlendiği, mesafelerin kısaldığı, ticari pazarların ortak ve yakın bir konuma geldiği yeni dünya düzeninde Meslek Yüksekokulu olarak vizyonumuz; İstanbul Ticaret Odası’yla, yerel ve uluslar arası iş çevreleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde çalışarak piyasanın ihtiyaç duyduğu bilgi ve yeteneğe sahip kalifiye eleman yetiştirmek, ülkemizin ihtiyaçları ve piyasanın talepleri doğrultusunda gelecekte ihtiyaç duyulacak mesleklere yönelik çalışmalar yaparak yeni programlar açmak ve bu programlarda orta kademe yönetici ve uzman personel yetiştirmektir.
Bu misyon ve vizyondan hareketle, öğrencilerimize eğitimleri sırasında, meslekleriyle ilgili alanlarda derin bir bilgi birikiminin yanısıra, güçlü bir iletişim yeteneği ve yabancı dil bilgisi, bilgisayar okuryazarlığı, sorun çözebilme ve analitik düşünme yeteneği kazandırılmaktadır. Böylesi bir eğitim anlayışıyla, sektöre öğrendikleri bilgileri meslek hayatına taşıyarak kullanabilen, takım halinde çalışarak paylaşabilen ve analitik düşünce sistemi çerçevesinde karşılaştıkları problemlere çözüm üretebilen mezunlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Meslek Yüksekokulumuzda eğitim ve öğretimin önemli bir parçası olan stajlarla okulda öğrendikleri teorik bilgileri uygulamada görme ve uygulama imkânına sahip olan öğrencilerimiz, bu yolla iş hayatına hazırlanmaktadır. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası ile öğrencilerimizin staj ve iş hayatına atılmalarına yönelik ortak projeler yürütülmektedir.
Meslek Yüksekokulumuzda öğrenci alınan programlar; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Programı, Dış Ticaret Programı, Uluslar arası Lojistik Programı, Muhasebe Programı, Ground Handling Services Management in Aviation ve Aviation Logistics'dir.
İlgili Kişi :
Adres1 :Küçükyalı E5 Kavşağı İnönü Cad. No:4
Adres2 :Küçükyalı / İstanbul
Posta Kodu :34840
Telefon :0216 - 48918 88 (PBX)
Faks :0216 - 489 97 14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder