2 Eylül 2010 Perşembe

İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu

Genel Bilgiler
Tıbbi Rehabilitasyon hastalığı ve sakatlığı olan kişilerin bedensel, ruhsal sağlıklarını normale getirme, onlara sosyal ve mesleki açıdan toplum içinde bir yer sağlama ve iş sahibi yapma çabaları olarak tanımlanmaktadır. Bu standartlar doğrultusunda Yüksekokulumuzun amacı temel tıp bilimleri almış ve bu bilgilerin üzerine klinik bilimlere ait bilgi ve beceriler de eklenmiş, içinde yetiştiği toplumun ve bireylerin sağlık sorunlarına çağdaş, ileri düzeyde çözümler getirebilecek Atatürk ilkeleri doğrultusunda, düşünceye sahip Fizyoterapistler yetiştirmektir.
Yüksekokulumuzda sekiz yarıyıllık (dört yıl) lisans düzeyinde eğitim verilir. Birinci yılda temel tıp bilimleri dersleri ağırlıktadır. İkinci yılda Fizyoterapide değerlendirme yöntemleri ve tedavi edici egzersizler öğretilir. Üçüncü yılda uygulama ağırlıklı olarak özel rehabilitasyon teknikleri ve hastalıklara özel rehabilitasyon yaklaşımları üzerinde durulur. Son yıl ise klinik çalışmalar (stajlar) yapılır.
Fizyoterapistler toplum sağlığının korunması aşamasında sağlıklı kişilere postürlerini düzeltici egzersizler, teknikler öğreterek yardımcı olurlar. Hastalarda tedavi sırasında devreye girerler ve bildikleri özel teknikler ile kişilerin yaşamına kalite ve bağımsızlık katarlar.
 
İlgili Kişi :
Adres1 :İstanbul Tıp Fakültesi Kampüsü
Adres2 :Çapa-İstanbul
Posta Kodu :34890
Telefon :0 (212) 531 83 19
Faks :0 (212) 531 83 19

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder