24 Eylül 2010 Cuma

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi

Genel Bilgi
İletişim, Bilgi, Medya Çağı diye betimlenen bir dönem ve dünya var önümüzde. İletişim Fakültesi olarak amacımız böyle bir dünyanın gerektirdiği yeti ve becerilerle donanımlı öğrenciler yetiştirmek. Dört bölüm olarak eğitim vermekteyiz: Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Tasarımı, Reklamcılık ve Radyo, Televizyon ve Sinema. Eğitim anlayışımız her biri kendine özgü ve aynı zamanda kesişen uzmanlıklar isteyen bu dört bölümü bir bütün olarak görmek, öğrencilerimizin kendi alanlarında öğrendiklerini başka alanlara aktarabilmelerine olanak sağlamak üzerine kurulu. Özgün ders programlarımızla öğrencilerimize, uzmanlığı genel eğitimle donatan, beceriyi bilgiyle besleyen, toplumsal ve insani bilimlerin derinliğini yansıtan bir eğitim sunmaktayız. Onların kendilerini bekleyen dünyaya eskiyle yeninin ilişkisini kurabilen, geçmişin birikimini geleceğe taşıyabilen, irdeleme, eleştirme, çözümleme yetileri gelişkin, toplumsal sorumluluğun gereklerini kavramış, yaratıcı bireyler olarak katılmalarını istemekteyiz.
Uyguladığımız yenilikçi ve bütünleşik programla iletişim alanının gerektirdiği kuramsal donanımı kazanacak, en son teknolojik gelişmelerle tanışacaksınız. Atölye çalışmalarında iletişim dünyamızın teknisyenleri, yöneticileri ve ünlüleriyle tanışacak, tartışacaksınız. İletişim dünyasına girmeye hazırlanırken günlük yaşantımızı dolduran iletişim ürünlerine ve kendi üretiminize eleştirel, çözümleyici bir gözle yaklaşmayı öğreneceksiniz.
Fakültemiz günümüz iletişim dünyasının içiçeliğine uyumlu olarak uluslararası ilişkilerine özel bir önem vermektedir. Öğretim üyelerimiz akademik dünyayla bağlantılarını konferanslar, yayınlar, ortak araştırma ve projeler aracılığıyla etkin bir biçimde sürdürmektedirler. Öğrencilerimizin eğitimleri süresinde yeni yerlerde, yeni deneyler edinebilmeleri, öğrenimlerini zenginleştirmeleri için de sürekli çaba içindeyiz. Bu doğrultuda Avrupa çapında öğrenci değişimi olanağı veren Erasmus programı çerçevesinde çeşitli Avrupa üniversiteleriyle öğrenci değişim antlaşmalarına girmekteyiz. Amerika Birleşik Devletleri'nden çeşitli üniversiteler ile 'çift diploma' ve öğrenci değişim programları geliştirmekteyiz.
İlgili Kişi :
Adres1 :Kadir Has Üniversitesi Cibali Merkez Kampüsü
Adres2 :Fatih/İstanbul
Posta Kodu :34230
Telefon :0212 533 65 32 / 1501
Faks :0212 532 06 45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder