24 Eylül 2010 Cuma

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

 

















Genel Bilgiler
Kadir Has Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde aranan başarılı, yaratıcı, çağdaş bilim, teknoloji ve uygulamalar ile donatılmış, onları üreterek toplum yararına kullanabilecek, disiplinler arası çalışmalar yapabilecek ve ileride kendini yenileyebilecek profesyoneller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Eğitim sistemimiz ve programlarımız, tasarım ve geliştirme yapabilmek için gerekli kuvvetli mühendislik altyapısına sahip, modern mühendislik araçlarını ve bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilen, çağdaş bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyerek kendini sürekli yenileyen, takım çalışması yürütebilen, proje yönetimi konusunda bilgilenmiş, çevreye, ulusal ve uluslararası toplumsal sorunlara karşı duyarlı, mesleki ve etik sorumluluğun bilincinde mühendisler yetiştirebilecek şekilde tasarlanmıştır.
Bu amaca ulaşabilme yolunda, mevcut lisans programlarımızın başarısı, toplam kalite yönetimi anlayışı içinde sürekli izlenmekte ve geliştirilmektedir. Yine bu anlayış çerçevesinde tüm lisans programlarımız, özellikle son sınıfta öğrencilerimizin tasarım, problem çözme ve proje yönetimi gibi yeteneklerini geliştirici dersleri içermektedir. Bunun yanında, üniversite dışındaki çeşitli sektörlerden değerli uzman ve yöneticiler tarafından akademik yıl boyunca verilen seminerlere katılım da fakültemizden lisans derecesi almak için gerekli artılardan biri haline gelmiştir.
Fakültemiz, halen üç mühendislik dalında eğitim vermektedir: Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği.
Elektronik Mühendisliği Bölümü 1999 yılında eğitime başlamış ve ilk mezunlarını 2003 yılında vermiştir. Mezunlarımız temel elektronik konuları yınında, son yıllarda büyük önem kazanan iletişim ve enformasyon teknolojilerine ağırlık veren konularda yetiştirilmektedir.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü de ilk mezunlarını 2003 yılında vermiştir. Bu bölümümüz öğrencilerini özellikle modern bilgisayar yazılım mühendisliği ve bilgisayar ağları planlaması ve kurulması konularında uzmanlaştırmaktadır. Ayrıca, lisans programı, Cisco Certified Network Associate (CCNA), Oracle Application Development, Microsoft Certified System Engineer (MCSE) sertifikaları için gerekli eğitimleri kendi içinde entegre etmiştir.
Endüstri Mühendisliği Bölümümüz, 2003-2004 akademik yılında ilk öğrencilerini almıştır ve ilk mezunlarını 2007 yılında verecektir. Bu bölümümğz temelde, somut ve soyut ekonomi, finans ve mühendislik problemlerinin sistem analizi, tasarımı ve optimizasyonlarını, özellikle disiplinlerarası bir anlayışlayapabilecek uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
İlgili Kişi :
Adres1 :Kadir Has Caddesi Cibali
Adres2 :Fatih/İstanbul
Posta Kodu :34230
Telefon :0 212 533 65 32 /1402
Faks :0 212 533 57 53

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder