Koç Üniversitesi vakıf universitesi kimliğindedir.Öğrenim Dili İngilizcedir.2000 - 2001 eğitim ve öğretim yılı başında Koç Üniversitesi, 1993 yılından beri öğretimini sürdürdüğü İstinye Kampüsü’nden, Rumeli Feneri’nde bulunan yeni ve devamlı kampüsüne geçmiştir.
Rumeli Feneri Kampüsü orman içinde 25 hektarlık bir alan üzerinde kurulmuş fakülte binaları, laboratuvarları, kütüphanesi, yurtları, spor ve sosyal tesisleri ile 60 binadan oluşmaktadır ve titizlikle planlanmış bir tasarımın ürünüdür. Konumu ve tesisleri ile dünyanın en güzel ve modern kampüslerinden birinde eğitim alma olanağı sağlamaktadır.
Koç Üniversitesi’nde Uzman doktoru ve hemşireleriyle 24 saat açık olan Sağlık Merkezi, poliklinik hizmeti vermektedir ve bir de ambulansı bulunmaktadır.
Misyonu;
Koç Üniversitesi'nin varlık nedeni
en yetkin mezunları yetiştirmek;
bilimin sınırlarını ilerletmek;
bu alanlarda Türkiye ve insanlığa hizmet etmektir.
Koç Üniversitesi'nin mezunları mesleklerinde önder olacaklar, eleştirel düşünmeyi öğrenecekler ve yaratıcı bireyler olacaklar; her türlü ortamda başarılı olabilecekler, en üst düzeyde ahlaki değerlerle donatılmış olacaklar, toplumsal sorumluluk taşıyacaklar ve demokrasinin değerlerine sahip çıkacaklardır.
Koç Üniversitesi'nde yürütülen bilimsel araştırmalar evrensel bilgi hazinesinesinin gelişmesine katkıda bulunacak; Türkiye'de fikri, teknolojik, ekonomik ve toplumsal gelişmeleri etkileyecektir.
Vizyonu;
Koç Üniversitesi gelecek on yıl içinde Türkiye'de model olacak; ögrencileri, ögretim üyeleri, eğitim ve araştırma programları dünyada saygıyla tanınacaktır.
Karşılıksız Burslar
Koç Üniversitesi’nde burslu olarak da eğitim imkanı vardır. Burslar karşılıksız olup, öğrencinin yerleştirildiği programda eğitimi için verilir ve normal öğrenim süresince devam eder. Bu süre yabancı dil hazırlık programı okuyacak öğrenciler için beş yıl; dil hazırlık programında okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için dört yıldır.
Yüksek Başarı Bursu:
ÖSS sıralamasında ilk 1000 öğrenci içinden burslu olarak yerleştirilen öğrencileri kapsar. Bu öğrencilere sağlanan burs (a) öğretim ücretini; (b) masraflarına katkı olarak 9 ay süreyle ayda 150 ABD Doları karşılığı TL burs desteğini; (c) öğrencilerin arzu ettikleri takdirde yurtlarda ücret ödemeden kalmasını kapsar. Bu öğrencilerden yurtta kalmayı tercih etmeyenlere 9 ay süreyle ayda 100 ABD Doları karşılığı TL ayrıca ödenecektir. Bütün bunlara ek olarak Yüksek Başarı Burslu öğrenciler, Üniversitenin Çalışma Bursu programından da faydalanabilirler.
Başarı Bursu:
Koç Üniversitesinin burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs (a) öğretim ücretini; (b) 9 ay süreyle ayda 150 ABD Doları karşılığı TL burs desteğini; (c) öğrencilerin arzu ettikleri takdirde Çalışma Bursu programında çalışma karşılığında yurtlarda ücret ödemeden kalmasını kapsar.
Destek Bursu:
Koç Üniversitesi’nin Destek Bursu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, öğretim ücretinin %50’sini kapsar.
I.B. Destek Bursu:
Uluslararası Bakalorya (IB) diploması toplam not ortalaması 34 ve üstü olan burssuz veya destek burslu yerleştirilen öğrencilere öğretim ücretinden %25 indirim verilecektir. Uluslararası Bakolorya (IB) diploması olan ve başarı burslu yerleştirilen öğrenciler ise yurtlarda ücret ödemeden kalabilirler. Bu öğrencilerden yurtta kalmayı tercih etmeyenlere 9 ay süreyle ayda 100 ABD Doları karşılığı TL ödenecektir.
Daha önce burslu kontenjandan Koç Üniversitesi’ne yerleşmiş olup ayrılanlar veya bir lisans programını tamamlamış olanlar burslu öğrenimden yararlanamazlar. Öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, fıyat ve maliyet artışları ile o yılın üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.
Yaklaşık her 3 öğrencimizden biri karşılıksız burslu olarak Üniversitemize devam etmektedir.
Karşılıklı Burs
Sadece Sağlık Yüksek Okulu’nda dört yıllık Hemşirelik Burslu Lisans Programına uygulanır. Burslu okudukları her yıl karşılığında öğrencilerin, Amerikan Hastanesi’nde bir yıl mecburi hizmetleri olacaktır.
Sağlık Yüksek Okulu burslu Hemşirelik Programı öğrencileri “çalışma-yemek” programı kapsamında okulda haftada 10 saat çalışma karşılığında yemek ve cep harçlıklarına katkıda bulunabilirler.
İhtiyaç Bursu
Üniversitemize burssuz olarak yerleştirilen öğrencilerin eğitim masraflarını kendilerinin karşılamsı ana ilkedir. Ancak, ailenin durumunda cidd bir mali değişiklik olduğu takdirde, öğrenciye Burs Komitesi’nce çok sınırlı miktarda tam veya kısmi burslar verilebilir. Genelde bu tür burs, Üniversite içindeki çeşitli birimlerde çalışma olanakları sağlanarak verilmektedir. Üniversiteye yeni giren öğrenciler ilk yıllarını tamamlamadan İhtiyaç Bursu’ndan yararlanamazlar.
Çalışma Bursu
Koç Üniversitesi öğrencilerine Üniversitenin birimlerinden birinde çalışma karşılığı Çalışma Bursu olanağı sağlanmıştır. Çalışma Bursu almak isteyen her öğrenciye verilebilir. Ancak, öncelik karşılıksız burslu veya çalışma karşılığı burs almış öğrencilerindir. Çalışma Bursu alan öğrenciler haftada 5, 10 veya 15 saatlik programlarından birine başvurabilirler. Burs karşılığında çalışan öğrenciler saati 2 ABD Doları karşılığı TL alırlar. Çalışma Bursu’na başvuran öğrencilerin işe yerleştirilmeleri Öğrenci Dekanlığı tarafından yapılır.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder