6 Şubat 2011 Pazar

Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi












Genel Bilgi

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’nin görevi, öğrencilerin insanlığın kültürel mirası hakkındaki bilgi dağarını genişletirken, bir yandan da toplumları ve bireyleri inceleme becerilerini kazandırmaktır. Koç Üniversitesi öğrencilerinin eğitiminde iki türlü rol alırız. Bunlardan ilki, kendi dallarındaki yöntem ve bilgi esaslarını anlayan insan ve toplum bilimlerinde uzman yetiştirmektir. Koç Üniversitesi’nin yapısında bulunan disiplinlerarası nitelik, bölüm öğrencilerinin kendi uzmanlık alanları ile, fen, teknoloji ve ekonomi alanlarındaki dersler arasındaki ilişki hakkında giderek artan bir farkındalık kazanmalarına izin verir. Fakültenin ikinci eğitimsel rolü, tüm alanlarda uzmanlaşan öğrencileri insan ve toplum bilimleri konusundaki temel bilgi ve değerlerle donatmak ve Türkçe, İngilizce ve öteki dilleri kullanarak akıcı iletişimi kolaylaştırmaktır.

Eğitimsel rollerin yanı sıra, Fakülte bilim dünyasına ürettiği bilgi ve fikirlerle katkıda bulunur. Öğretim üyelerimizin akademik ve bilimsel katkılarına çok değer verir ve uluslar arası araştırma alanındaki yerimizin sağlam ve etkili olmasını sağlamak için çaba harcarız. Gerek lisans gerek yüksek lisans öğrencilerimiz akademik ürünlerin ortaya çıkarılmasında aktif katılımcı olarak yer alırlar.

Küresel toplumun üyesi bireyler olarak, sosyal gelişmeyi destekleyen projelerde sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlarla yaptığımız işbirlikleri topluma adanmışlığımızın ve daha geniş çerçevede insanlığa karşı duyduğumuz sorumluluğun göstergesidir.

İlgili Kişi :
Adres1 : Rumeli Fener Yolu
Adres2 : Sarıyer / İstanbul
Posta Kodu : 34450
Telefon : (90)-(212)-338 1403
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder