11 Şubat 2011 Cuma

MSGSÜ Fen Bilimleri Enstitüsü

Genel Bilgiler

Fen Bilimleri Enstitüsü, Üniversitemizin 120 yılı aşan geçmişi, birikimi ve lisansüstü eğitime verdiği özel önem çerçevesinde lisansüstü eğitimi üstlenmiş bir birimdir.

Enstitü, Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık Bölümlerinin, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Matematik, Fizik, İstatistik Bölümlerinin ve Enformatik Bölümünün yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik eğitimlerini yürütmektedir. Ayrıca, Üniversitede lisans eğitimi yapılmayan Yapı Mühendisliği Dalında yüksek lisans ve doktora eğitimi ingilizce olarak verilmektedir.

Enstitü eğitim programları, kuramsal ve uygulamalı derslerin yanısıra, konferans, seminer ve geniş kapsamlı bilimsel etkinliklerlede desteklenmektedir.

Enstitü, Anabilim Dallarında verilen eğitim programları ve çalışmalar ile ülkemizin çağdaş, bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca, öğretim kadroları ve uzman kadroların oluşumuna katkı, gençlerin bilimsel araştırmaya yönlendirilmesi Enstitünün temel amaçlarını oluşturmaktadır.


İlgili Kişi :
Adres1 : Meclis-i Mebusan Caddesi
Adres2 : Fındıklı / İstanbul
Posta Kodu : 34427
Telefon : (0212) 252 16 00 - 248
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder