14 Temmuz 2011 Perşembe

Reşadiye'de Sanayi

İlçemizde 1972 Yılında Samaş Sanayi Madenleri A.Ş. adı altında şirket kurulmuştur. Bölgemizde bulunan Bentonit (kil) madeni işlenerek Reşadiye ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacı ile işlevini sürdürmektedir.
Hammaddenin işlenmesi, ilçemizde kurulu fabrika tesislerinde yapılmakta ve satışa hazır hale getirilmektedir. Yeterli derecede bina lojman ve sosyal yardımcı tesisler mevcuttur.

İlçemizde 2004 yılı içersinde kurulan RESÜT (Reşadiye Tarım Hayvancılık Doğal Ürünler Süt ve Gıda San. Ticaret A.Ş.), Romano Bambu Sanayi, Ortadoğu Tekstil Sanayi Şirketi adı altında şirketler kurulmuş ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacı ile işlevlerini sürdürmektedirler.

Reşadiye İlçesi Çayırpınar Köyü mevkiinde Reşadiyeli esnaflar tarafından kurulan Reşadiye Ata Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 88 işyeri bulunan sanayi sitesi inşaatına 01.09.2003 yılında başlamıştır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının yatırımcı kuruluşu olduğu Reşadiye Ata Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi inşaatı 10.12.2007 yılında tamamlanmış ve geçici kabulü yapılarak faaliyete başlamıştır.

       REŞADİYE'DEKİ SANAYİ KURULUŞLARI       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder