14 Temmuz 2011 Perşembe

Reşadiye'de Sosyal ve Kültürel Hayat

Reşadiye'de Kür Merkezi
Reşadiye İlçesi Kelkit vadisi üzerinde dar bir alana kurulmuştur. 1939 depreminden sonra binalar ahşap olarak yapılmış, daha sonraki yıllarda ise betonarme karkas evler yapılmaya başlanmıştır.

Reşadiye halkı genelde örf ve adetlerini yaşatan, gelenek ve göreneklerine bağlı, birbirini seven sayan ve devlete sadakati sonsuz olan bir halktır. İlçemiz halkının en önemli özelliği yardımlaşma, acıları ve sevinci paylaşma ve misafirperverliğidir.

İlçe merkezi ve köylerinde sosyal yaşam genellikle sade’dir. Sosyal bir olgu olan düğünler törelere uygun olarak yapılmaktadır. Bayramlar, Düğünler, Mevlitler, Cenazeler ve ortaklaşa yapılan imeceler halkı birbirine kaynaştırmaktadır. Halk genelde tatil günlerinde dinlenmek amacıyla mesire yerleri olan Zinav gölü, Kuzbağı köyü yakınlarında Katı yaylaya, Çitlice ve Cimitekke köyüne ait Cinban yaylasına gitmektedirler.

İlçede ikamet eden halk genelde köyleri ile bağlantılı olduklarından yaz aylarında bağ ve bahçeleri ile tarlalarında çalışmak üzere köylerine dönmektedirler.

İlçe Merkezinde; 1 adet Kütüphane, 1 Matbaa, 1 adet Stadyum, 1 adet Kapalı Spor Salonu ve haftalık yayın yapan 1 adet Yerel Gazete mevcuttur.

İlçemizde 1 adet Öğretmen Evi ile birlikte 1 adet banka şubesi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder