1 Mayıs 2010 Cumartesi

AMERİKA'NIN İŞGALİ

Kristof Kolomb (1451-1506) Cenova da doğmuştur. ansiklopediler onun ispanyol Yahudisi olan Domenico Colombo ve Suzanna Fontanarossa çiftinin çocuğu olduğunu bildirmektedir.(Ana Britannica)
Deniz seyahatlerini müslüman ilim adamları ve denizcilerinden aldığı bilgilerle gerçekleştirmiştir. hatta yanında müslüman denizcilerin bulunduğu kendi sözleriyle de sabittir. Seferlerinden birinde karaya ulaşılamayınca tayfatarında isyan tavırları görülmeye başlamıştır. Bunun üzerine şöyle demiştir:
-Ben Türk gemicilerinden ve onların yazdığı kitaplardan ögrendiğime göre buralarda bir karanın bulunduğunu burasını muhakkak bulacağımızı biliyorum. zira muslümanlar yalan söylemezler.


KRİSTOF KOLOMB, beraberinde bulunan Müslüman denizci hakkında şunları söylemektedir:
"Bu zat adi bir tayfa olmayıp, Müslüman deniz kuvvetlerine mensup bir kişiydi. Gizli bir din (İslam) ve isim taşıyordu, Bunu benden başka kimse bilmiyordu. Ben de Yeni Dünya'nin keşfi şerefini resmen bir Müslümana vermek istemediğimden mükafatı kendisine teslim etmedim."
Sözlerinden anlaşılacağı üzere K. Kolomb Amerika'yı kendisi keşfetmemiş, beraberinde bulunan ve müstear ismi Rodrigo olan bir Müslüman denizci keşfetmiştir. K, Kolombun bu sözleri 1924 yılında Paris millî Kütüphanesinde ele geçirilen seyahat notlarından elde edilmiştir.

Amerika'nın keşfi meselesinde resmî ve ısmarlama tarihlerin aksine yeni bilqiler ortaya çıkmıştır. O bilgilerden bazıları şunlardır:
1-Piri Reis, Kitab-ül Bahriye'sinde, Yeni Dünya'nin Hicri 870 (Miladî 1465) yılında keşfedildiğini ve oraya Antilya adinin verildiğini bildirmektedir. Bu demektir ki Amerika'nın keşfedildiği söylenen tarihten 27 (1492-1465=27) yıl öncesinden bu kıta Müslümanlarca bilinmekte idi.
2-Ayrıca meşhur İslam alimi Beyrunî de (973-1051) Amerik'anın varlığını ta o zamanda bildirmişti. Kolomb'dan önce Haiti'ye giden Türkler bu çevrede yer alan adalara Türkçe isimleri çoktan vermişlerdi: Salt Kaya, On Kaya, Yüz Kaya, Bin Kaya gibi.
1935 yılında ABD'nin Teksas eyaletinde yapılan bir arkeolojik kazıda altın bir kurs bulunmuştur. Bu kursun üstünde Osmanlı İslam harfleriyle "şems" yani "güneş" yazılı idi. bu kristof kolonb'un "amerikayı keşfetti denilen tarihten önceleri de amerikanın bilindiğini gösteren pek çok delilden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder