Yapılışı : Nohutlar akşamdan ıslatılır. Suyu değiştirilir. Haşlanarak suyu süzülür. Mercimek yıkanır haşlanır ve süzülür. Soğan, domates, patates ve havuç temizlenip küp küp doğranır. Bir tencerede tereyağı kızdırılıp soğan kavrulur. Domatesi ilave edilip birkaç dakika pişirilir. Havuç ve patatesi ilave edilip tuz serpilir. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Sıcak su, nohut ve mercimeği ilave edilir. Ara ara hızlıca karıştırılarak 20 dakika daha pişirilir. Unu hamur yoğurma kabına alınır. Tuz serpip harmanlanır. Suyu ilave edilip sert kıvamlı bir hamur yoğrulur. Hamur unlanmış tezgahın üzerinde merdaneyle açılır. İnce şeritler halinde kesilen erişte hazırlanır. Erişte tencereye eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Taze yada kurutulmuş reyhan ilave edilerek tencere ocaktan alınır.
- KARS ANA SAYFA
- Kars İle İlgili Genel Bilgiler
- Kars’a Nasıl Gidilir?
- Kars İli Tarihçesi
- KARS'IN İLÇELERİ
- KARS'TAKİ AKARSULAR
- KARS'TAKİ GÖLLER
- KARS YEMEKLERİ
- KARS'TAKİ BARAJLAR
- KARS'TAKİ SARAYLAR VE KONAKLAR
- KARS'TAKİ KALELER
- KARS'TAKİ KİLİSELER
- KARS'TAKİ OVALAR
- Eski Kars Evleri
- Sarıkamış Destanı
- Azer Bülbül
- Kars Müzesi
- Taşköprü
- Sarıkamış Kış Sporları Merkezi
- Çamuşlu Köyü Yazılıkaya
- Micingirt Kümbeti
- KARS'TAKİ CAMİLER
- Ebu Menucehr Camii
- Yusuf Paşa Camii
- Evliya Camii
- Ulu Camii
- Aliağa Camii
- Havariler Kilisesi (Kümbet Camii)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder