Kahramanmaraş’ta kültürel değerlerin bir öğesi de yemek ve tatlılardır. Kış için tarhana, bulgur, döğme, nişasta hazırlanır ve biber, patlıcan, kabak, bamya ve fasulye gibi yiyecekler kurutularak saklanır.
Tarhana, eşkili çorba, döğmeli mercimekli çorba, yoğurtlu döğmeli çorba, Maraş paçası gibi çorbalar; simit köftesi, kısır köftesi, içli köfte, sömelek köfte, suluyağlı köfte, eşkili köfte, yoğurtlu köfte, yavan köfte, eşkili aya köftesi gibi köfte çeşitleri; keşk aşı (döğme aşı), Maraş pilavı, tavuklu pilav, peynirli ve çökelekli börek, bayram çöreği gibi pilav ve börekler yöreye özgü yemeklerdir.
Tatlı olarak ünlü Maraş dondurmasını unutmamak gerekir. Fıstık ezmesi, un sucuğu, pestil sucuğu, hapısa yörenin bilinen diğer tatlılarıdır.
- KAHRAMANMARAŞ ANA SAYFA
- KAHRAMANMARAŞ'TAKİ KALELER
- KAHRAMANMARAŞ'TAKİ YAYLALAR
- Kahramanmaraş Genel Bilgileri
- Kahramanmaraş’ın Tarihçesi
- Maraş Adının Kaynağı
- Kahramanmaraş’a Nasıl Gidilir?
- Kahramanmaraş’ın Coğrafyası
- Kahramanmaraş’ın Coğrafyası
- Kahramanmaraş’ın Meşhur Yemekleri
- Kahramanmaraş’tan Neler Alınır?
- KahramanMaraş / Afşin Afşinin Tarihçesi
- Ceyhan Köprüsü
- Taş Medrese
- Kuş Gözlem Alanı
- Sütçü İmam
- Zeytun Kaplıcası, Süleymanlı
- Döngel Mağarası
- Eshab-ı Kehf Yedi Uyurlar, Afşin
- Hatuniye Camii
- Ulu Cami
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder