18 Eylül 2010 Cumartesi

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumunda bulunan ve hızla metropolleşen Antalya, uluslararası kongreleri, festivalleri, kültürel varlıkları ve yoğunlaşan turizm potansiyeli ile Türk kültür ve sanatının tanıtılması, pazarlanması ve dünya kültürü ile alışveriş içinde olabilmesi bakımından Antalya Devlet Konservatuvarı için ideal bir ortam oluşturmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı; Müzik ve Sahne Sanatları eğitim-öğretimile birlikte, kültür ve sanat etkinlikleriyle bölgemiz, Türkiye’miz ve çağdaş dünyanın önemli kurumlarından biri olmayı hedeflemiştir.
Verilen eğitimle çağdaş düzeyde sanatını icra edebilecek, ülkesini saygı gören bir sanatçı olarak uluslararası ortamda en iyi şekilde temsil edecek, ulusal değerlerini tanıyan ve koruyan, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı bireyler yetiştirmek Konservatuvar'ın temel amacıdır.

Tarihçe

2 Eylül 1999 tarihinde kurulan Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Yaylı Çalgılar, Üflemeli Çalgılar, Piyano ve Bale Anasanat dallarında Hazırlayıcı Birimine (Lise Devresi) öğrenci alarak, Üniversite Yerleşkesi içinde faaliyete geçmiştir. Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı kısa geçmişine rağmen yetiştirdiği öğrenciler Türkiye Ulusal Piyanistler yarışması (Edirne), Gülden Turalı Keman Yarışması (Mersin), Simeropol (Ukrayna) Uluslararası Karamanov yarışması, Varna ve Sofya (Bulgaristan) Uluslararası Genç Piyanistler yarışmalarında Grande-prix ödülü de dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazanmış ve okulumuzu Nürnberg (Almanya), İstanbul, Mersin, Antakya, İskenderun, Adana, Burdur, Bursa, İzmir, Muğla ve Antalya’nın çeşitli ilçelerinde verdikleri konserler ve bale gösterileri ile temsil etmişlerdir. Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları da A.B.D., Kiev, Berlin, Baku, İstanbul, Van, Antakya, Mersin, Burdur, Afyon konserleri ile aktif bir icra yaşamı sürdürmektedirler. Halen kurs programları, Yarı Zamanlı İlköğretim, Tam Zamanlı Lise Devresi ve Lisans Programı öğrencileriyle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.



İlgili Kişi :
Adres1 : Antalya Devlet Konservatuvarı
Adres2 : Kampus/Antalya
Posta Kodu :
Telefon : (242) 310 16 69 - 310 21 18
Faks : (242) 227 44 56

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder