2 Eylül 2010 Perşembe

Nevzat Sıkık


(1956-   )

Eğitimci, İş adamı. Sivas Gürün ilçesinde doğan Nevzat Sıkık küçük yaşta anne ve babasını kaybedince yakınları tarafından Adana Yetiştirme Yurduna yerleştirilmiş, orta öğrenimini bitirdikten sonra aynı kurumda memurluk yapmıştır. Bir taraftan da Adana Eğitim Enstitüsünde Yüksel öğrenimini tamamlayıp 1978 yılında 23 Nisan Ortaokulunda öğretmen olarak görev yapmaya başlamıştır.
12 Eylül öncesi Politika, Yeni Adana gazetelerinde, Yaba, Yapıt, Folklore, Doğru, Düşün dergilerinde araştırma inceleme yazılarına ve şiirlerine yer verilmiştir. Ekonomik zorluklardan ötürü öğretmenlikle beraber gazetecilik, pazarlamacılık , market çalıştırma işleriyle uğraşmış, 1986 yılında öğretmenlikten ayrılarak , Çelik Mutfak Sektöründe ortaklık oluşturmuş ülkenin en büyük pazarlama örgütü Gönen Ev Gereçleri Üretim ve Pazarlama A.Ş kurmuştur.

1994 yılında ortaklarından ayrılmış, Gönen Ev Gereçleri A.Ş çalışmasına devam ederken İstanbul ‘da Saba Madeni Eşya Fabrikası bünyeye katılmıştır. Ayrıca İnşaat, Tekstil, Ev Gereçleri Üretim Tesisleri, Sigortacılık, Basın Yayın Kurumları ve güneyin en büyük Özel Okulu Gönen Özel Okulu ve Dershaneleriyle, Gönen Şirketler Grubu olarak çalışmasını 12 şirketle devam ettirmektedir. Tüm bu şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmaktadır. Son olarak da Adana İstek Vakfı Gönen Okulları’nın kuruculuğunu yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder