3 Mart 2012 Cumartesi

Brokoli Kürü Nasıl Yapılır?

Taze ve sararmamış olmasına dikkat! Taze veya kaynatılmamış brokoli, harekete geçirilmemesi gereken bazı enzimler içerir. Bu enzimleri etkisiz hale getirmenin en kolay yolu, brokoliyi beş dakika su içinde kaynatmaktır.

Bitkinin hem odunsu sapları hem de çiçekli bölümleri kullanılabilir. En az 250 gram, en fazla 500 gram brokoli, bir litre suyla ağzı kapalı bir kapta beş dakika kaynatılır. Süzülüp bir başka kaba alınan suyunun yarısı sabahları aç karnına, diğer yarısı da aksamları aç karnına ılık veya soğuk içilmelidir. Hazırlanan su aynı gün içilmeli ve ertesi gün için yenisi hazırlanmalıdır. Brokoli suyu içildikten sonraki yirmi dakika boyunca su hariç hiçbir şey yenilip içilmemelidir. Ayrıca öğle yemeklerinde de haşlanmış brokoli yenmesinin avantajları vardır. Bu uygulama bir hafta boyunca her gün yapılır ve yedi günden sonra üç gün ara verilmelidir. Bu uygulamaya üçer günlük aralar hariç yirmi bir gün devam edilmelidir.

1-2 yıllık prostat hastaları için yirmi bir günlük brokoli kürü yeterli. Yirmi bir günlük brokoli kürünü tamamlayanlar 5-6 ay sonra tekrar rahatsızlık hissederlerse yeniden sadece 10 günlük brokoli kürü uygulayabilirler.

Uyarı: Brokoli kürü tedavisi süresince, baharat ve baharatlı yiyecekler kesin yasaktır ve her çeşit kahveden, hayvani yağlardan da uzak durulması gerekir.

          SAĞLIKLI HAYAT ANA SAYFA           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder