Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu, balığın pişirilirken besin değerinin korunması gerektiğini belirtti.
Olgunoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, balıklardaki Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin, sağlıklı beslenmede alınmasının zorunlu yağ asitleri olduğuna işaret etti.
Besin değerinin korunması için balığın pişirme yöntemlerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Olgunoğlu, şu bilgileri verdi:
”Balık pişirmede uygulanabilecek bir çok yöntemler mevcuttur. Örneğin tavada, buharda, ızgarada, fırında ve mikrodalgada pişirilmesi vitamin anlamında az kayba neden olacaktır. Pişirme yöntemleri arasında en sağlıklısı ve balığın doğal şeklinin de korunumunu sağlayan buharda pişirme yöntemidir.”
”Balık pişirmede uygulanabilecek bir çok yöntemler mevcuttur. Örneğin tavada, buharda, ızgarada, fırında ve mikrodalgada pişirilmesi vitamin anlamında az kayba neden olacaktır. Pişirme yöntemleri arasında en sağlıklısı ve balığın doğal şeklinin de korunumunu sağlayan buharda pişirme yöntemidir.”
Olgunoğlu, balığı tavada pişirirken besin kaybını en aza indirecek yöntemi şöyle anlattı:
”Balığın tavada pişirilmesi sırasında pişirmenin püf noktası; yağın iyice kızdırılması ve balıkların az sayıda olacak şekilde tavaya dizilerek kızartılmasının sağlanmasıdır. Bu amaçla kızartma işleminde un kullanılıyorsa, balığı una buladıktan sonra, balığa yapışan unun iyice silkelenerek uzaklaştırılmasından sonra kızartılmasının sağlanması önerilmektedir.”
”Balığın tavada pişirilmesi sırasında pişirmenin püf noktası; yağın iyice kızdırılması ve balıkların az sayıda olacak şekilde tavaya dizilerek kızartılmasının sağlanmasıdır. Bu amaçla kızartma işleminde un kullanılıyorsa, balığı una buladıktan sonra, balığa yapışan unun iyice silkelenerek uzaklaştırılmasından sonra kızartılmasının sağlanması önerilmektedir.”
Hastalıklara İyi Gelen Besinler!
- Ananas
- Armut
- Balık (Uskumru, Ton Balığı)
- Balık
- Bezelye
- Böğürtlen
- Ceviz
- Ceviz
- Domates
- Enginar Kökü, Soğan, Limon
- Karnabahar, Brokoli
- Kırmızı Elma
- Kırmızı Portakal - Ispanak
- KİRAZ
- Kuru Erik
- Meyve Suyu
- Mor Erik
- Morina Balığı
- Maydanoz
- Patates
- Peynir, Zeytin
- Pirinç
- Salatalık
- Sarımsak ve Soğan
- Semizotu
- Süt
- Tavuk Fileto
- Yer Elması
- Yeşil Çay ve Soya
- Yeşil Fasulye
- Yulaf
- Yumurta
- Akne ve Sivilceler İçin Önlemler
- Araç Tutması Tatilinizi Zehir Etmesin
- Beyin Dostu Besinler
- HANGİ MEYVE'NİN HANGİ DERDE ŞİFASI VAR?
- HASTALIKLARA İYİ GELEN BESİNLER
- İŞTAH KESİCİ BESİNLER VE TAVSİYELER
- KİRAZ'IN FAYDALARI
- KKKA'dan Sonra LYME Çıktı!
- SIK YAPILAN SAĞLIK HATALARI
- Tüm Kaslarınızı Hiç Hareket Etmeden Çalıştırabilirsiniz!
- TÜRKİYE’DEKİ EN TEHLİKELİ 10 SAHTE ÜRÜN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder