3 Eylül 2010 Cuma

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü












Tarihçe
Enstitümüz 21/04/1971 tarihinde "İstanbul Üniversitesi Atatürk Devrimleri Araştırma Enstitüsü" adıyla kurulmuş, 23/03/1983 tarihli ve 2809 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun"un 11. maddesiyle "İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü" olarak bugünkü hukuki statüsüne kavuşmuştur.
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı tüzel kişiliği olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nün amacı, Atatürk İlkeleri ve İnkılapları üzerine araştırmalar yapmak, yayınlarda bulunmak, lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmek, her türlü Atatürkçü çağdaşlaşma atılımını desteklemek, Atatürkçü düşünceyi gerçek yönüyle tanıtmak ve güncelleştirerek yaşatmaya katkıda bulunmaktır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerini verecek öğretim elemanlarının görevlendirilmesini ve üniversiteye alınan aday memurlara Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi verilmesini Enstitümüz gerçekleştirmektedir.
Beyazıt'taki tarihi Rektörlük Binası'nın en üst katında hizmet sunan Enstitümüz'de özel bir kütüphane ve bir toplantı salonu bulunmaktadır. Bütün yayınlar demirbaş defterine işlenmiş ve fiş katalogu düzenlenmiştir. Ayrıca bilgisayar ortamında da kaydedilerek elektronik bir katalog oluşturulmuştur. Bu konudaki çalışmalar Üniversite Genel Kitaplığı ve uzmanlarla ilişki kurularak yürütülmüştür. Kitap sayısı tezler ve süreli yayınlar dahil toplam 5000 civarındadır.
İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü seçkin akademik kadrosuyla, mükemmel ortamı ve konumuyla öğrencilere en üst seviyede lisansüstü eğitim alma imkanı sağlayan Türkiye’nin en gözde ve popüler eğitim kurumları arasındadır.
İlgili Kişi :
Adres1 :İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü
Adres2 :Beyazıt-İstanbul
Posta Kodu :34452
Telefon :0212 440 03 66 / 440 00 00 / 10056
Faks :0212 440 03 45
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder