3 Eylül 2010 Cuma

İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü

Tarihçe
Enstitümüz 28.02.2002 tarihinde “Avrasya Arkeoloji Enstitü” olarak kurulmuş ve 01.03.2006 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile ismi “Avrasya Enstitüsü” olarak değiştirilmiştir.
Vizyon ve Misyonu;
Medeniyetler başkenti İstanbul’da kurulmuş ve Ülkemizin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi bünyesinde, Avrasya bölgesinin tarih, coğrafya, kültür, dil, uluslar arası ilişkiler, sanat ve arkeoloji alanlarında disiplinler arası araştırmalarda bulunmak ve bunların sonuçlarını bilim dünyası ve toplum ile paylaşmak.
Amaç ve Hedefleri:
Enstitümüz, insanlığın başlangıcından günümüze dek ulaşan süreç içerisinde Avrasya bölgesinin tarih, kültür, dil, uluslar arası ilişkiler, sanat, coğrafya ve arkeoloji alanlarında veri sağlayacak temel araştırmaları yapmak, kaynak toplamak, bunları değerlendirmek. Söz konusu sahalarda çalışan Avrasya bölgesinin dillerine aşina gerek uzman ve gerekse akademik kadroların yetişmesini sağlamak, bu maksatla lisansüstü programlar açmak ve planlamak. Bölgede Türkiye’yi ilgilendiren meselelere çözüm üretebilmek için gerekli altyapıyı oluşturmak ve bu amaçla neşriyat yapmak, konulara vakıf, sorunları çok yönlü olarak ele alabilen disiplinler arası akademik faaliyette bulunmak. Bu konularla ilgili olarak ulusal ve uluslar arası olmak üzere kongre, konferans, kolokyum, sempozyum, panel, seminer, söyleşi, kurs, sergi, anma günleri gibi bilimsel toplantıları ve faaliyetleri tek başına, ikili ve çoklu olarak düzenleyerek veya düzenlenmesine katkıda bulunarak karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

İlgili Kişi :
Adres1 :Kimyager Derviş Paşa Sok. No:36
Adres2 :Beyazıt-İstanbul
Posta Kodu :34452
Telefon :0212 440 00 00 / 16770 - 455 58 59
Faks :0212 455 57 56
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder