2 Eylül 2010 Perşembe

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü

Tarihçe
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü 30 Mart 1983 tarih ve 18003 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak 2809 sayılı kanunun 11. maddesi uyarınca İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı bir kurum olarak kurulmuş ve bu kuruluşla İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsüne dönüştürülmüştür.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü 1750 sayılı Üniversiteler Kanununun 2. maddesi uyarınca 1974 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu kararı ile kurulmuştur. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi II. Dahiliye Kliniği, Kardiyoloji Biriminin bu Enstitünün nüvesi olması kabul edilmiş ve II. Dahiliye Kliniğinin İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesindeki yeni binaya taşınacak olması dolayısıyla II. Dahiliye Kliniğinin içinde bulunduğu Haseki’deki Akil Muhtar Paviyonu Kardiyoloji Enstitüsü’ne tahsis edilmiştir. 1979 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi II. Dahiliye Kliniğinin Cerrahpaşa’daki binasına taşınmasını takiben Akil Muhtar Paviyonunda gerekli tadilat ve donanım yapılarak burası modern bir Kardiyoloji merkezi haline getirilmiştir.
Bu arada II. Dahiliye Kliniğinin Kardiyoloji Biriminde verilmekte olan Kardiyoloji yan dal ihtisası gene Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ile işbirliği yapılarak Kardiyoloji Enstitüsünde verilmeye devam edilmiştir.
30 Mart 1983 tarih ve 18003 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2809 sayılı Kanunun 11.maddesi uyarınca doğrudan Rektörlüğe bağlanmış ve 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 19. maddesi uyarınca yeniden teşkilatlanmıştır.
Enstitüde Cerrahi ve Anesteziyoloji ünitelerinin kurulması ve gerekli alt yapının tamamlanmasını takiben 1985 yılında kalp ameliyatları başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü o zamandan beri ülkemizin en önemli kalp merkezlerinden biri olmaya devam etmiştir.
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde 4 acil, 10 koroner yoğun bakım ünitesi, 18 cerrahi yoğun bakım ünitesi olmak üzere 120 yatak bulunmaktadır.
Enstitümüzde 3 ameliyathane, 2 kateterizasyon laboratuvarı, 1 elektrofizyoloji laboratuvarı, 1 holter laboratuvarı, 3 cihazlı ekokardiyografi laboratuvarı, 2 cihazlı nükleer tıp laboratuvarı, 4 cihazlı treadmill laboratuvarı, 1 röntgen labaratuvarı, çok iyi donanımlı biokimya laboratuvarı, 1 kan merkezi bulunmaktadır.
İlgili Kişi :
Adres1 :Cerrahpaşa Kampusü
Adres2 :İstanbul
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder