2 Eylül 2010 Perşembe

Sema Erdoğan


Yeşilin en  güzel tonlarını yansıtan Karadeniz’in şirin kenti Ordu yaşamla buluşmasını sağlayan kent. Memur bir babanın üçüncü ve son çocuğu olarak  Anadolu’nun çeşitli illerinde  kaldı ve eğitimini de bu illere bağlı ilçelerdeki okullarda tamamladı.
Çukurova Üniversitesi  Osmaniye Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü’nü bitirdikten sonra TEKFEN’de İskenderun –Divriği Sinyalizasyon projesinde İnşaat Teknikeri olarak çalıştı. Aldığı eğitimle yetinmeyince yeniden sınavlara girdi.Çukurova Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İngilizce İKTİSAT bölümünü kazandı.
1 Nisan 1993 günü Mavi Radyo’da işe başladı. Üniversite eğitimi ile paralel yürüttüğü radyoculuğu 1994 Ekiminde  sona erdi.Kasım 1994 yılında  Metro Televizyonu’nda program yapımcısı ve sunucusu olarak çalışmaya başladı. Haber,eğitim,sağlık,spor,kültür,şiir,müzik alanlarında  sayısız programlar gerçekleştirdi; ünlü ünsüz çok sayıda kişiyi programlarında konuk olarak ağırladı.
İstanbul Best FM’in düzenlemiş olduğu Üniversitelerarası Elektronik Medyada Genç Yetenekler Yarışması’nda  Radyo dalında birincilik kazandı.
Altın Koza  Gerçeği, Adanaspor Belgeseli ve Dünden Bugüne( Adana ve çevresindeki tarihi ve kültürel varlıkları tanıtan 9 bölümlük belgesel)  hazırladığı belgesel programlar.
ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ Basın Özendirme Yarışması’nda ALTIN KOZA GERÇEĞİ adlı çalışması ile ARAŞTIRMA-İNCELEME dalı ödülü alırken yine  ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ Basın Özendirme Yarışmasında  DÜNDEN BUGÜNE ALADAĞ belgeseli ile En İyi haber ödülü  kazandı.
1999 yılının  kasım ayında  televizyonculuğa ara verdi radyoculuk serüveni yeniden başladı.Başkent Üniversitesi Radyo Başkent’in Genel Yayın Yönetmenliği’nin yanı sıra Özel Başkent Okulları Basın Ve Halkla İlişkiler Birim Yöneticiliği ve Başkent Spor Kulübü Basın danışmanı olarak görev yapıyor.
Cumhuriyetin 80. yılı anısına geliştirdiği Adana’ya İlkleri Kazandıran Kadınlarımız projesi ile ünlü,ünsüz  24 kadını bir araya getirdi.Bu çalışma Başkent Üniversitesi tarafından kitap olarak basıldı.
Radyo Başkent’te aktif olarak yayıncılık yapmanın yanı sıra televizyonlarda yayınlanacak projeler  üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder