19 Şubat 2012 Pazar

Bediüzzaman Ölümlerden Dönmüş!

 Bediüzzaman Said-i Nursî
Bediüzzaman olarak anılan Said Nursi de eserlerinde pek çok kez zehirlenerek öldürülmek istendiğini zikreder. Bir rivayete göre 18, bir başka rivayete göre ise 21 kez zehirlenen Said Nursi'nin bedeni zehirlerin etkisiyle zayıf düştü. Tarihçe-i Hayat'ta bir zehirlenme vakası "Üstadın Emirdağ'da zehirlenmesi" başlığıyla şöyle anlatılır: "Bir siyasî memurun iğfali ve imhası için yukarıdan emir aldık" demesine aldanan bir bekçibaşı, Üstadın penceresine geceleyin merdivenle çıkarak yemeğine zehir atmış; ertesi gün Üstad zehirlenerek kıvranmaya başlamıştır.
Zehirin tesiri çok azîm olduğu halde, kendisi, 'Cevşenü'l-Kebir gibi evrad-ı kudsiyelerin feyziyle ölümden muhafaza olunuyorum. Fakat hastalık, ıztırap çok şiddetlidir' derdi. Bir hafta kadar aç, susuz denecek bir halde perişan bir vaziyette inlemiş, sonra biiznillâh şifa bulup, tekrar tashihat gibi Risale-i Nur vazifeleriyle iştigale başlamıştı. Bu şiddetli hastalık zamanlarında asla namazlarını terk etmedi.'

Bediüzzaman'ın talebelerinden İbrahim Fakazlı , Said Nursi'nin hapishanede zehirlenmeye karşı tedbir aldığını belirterek, "Hz. Üstadın hizmetlerini yapacak bir talebesini yanına müsaade etmiyorlardı. Bir gardiyan tayin etmişlerdi. Hz. Üstad ona pek itimat etmezdi. Ekmek her zaman idare tarafından dağıtılırdı. Bu ekmek askeriyenin tayını gibiydi. Fakat Hz. Üstad bu tayını yemezdi. Bu tedbire rağmen yine de Üstadın zehirlendiği çok olurdu" der.

           ZEHİRLİ SUİKASTLER ANA SAYFA            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder