14 Nisan 2010 Çarşamba

Bu pratik bilgilerle evinizi olduğundan daha değişik gözterin

ev_tasarim


Bir Odayı Olduğundan Büyük Göstermek İçin…
Odayı açık renkli eşyalarla dekore edin. Duvarları açık renklerle boyayın. Açık renkler kullanıldığında ışık daha fazla yansıma yapacağı için oda olduğundan büyük görünecektir.
 
Büyük Bir Odayı Olduğundan Daha Küçük Veya Sevimli Göstermek İçin
Sıcak renkler (kırmızı,pembe,sarı ve turuncu tonları) kullanarak duvarların merkeze daha yakın veya tavanın daha aşağıda olduğu hissini verin. Böylelikle çok büyük olan ve içinde fazla eşya olmayan salonlar bile daha sıcak ve sevimli bir his verecektir size.
 
Koyu Renkler Ve Sıcak (Kırmızı, Pembe, Sarı Ve Turuncu Tonları) Renkler
Koyu renge veya sıcak renge boyanmış tek duvar, odanın içine çekilir. Eğer sizin odanızda da, böyle büyük ve uzaktaymış gibi görünen bir duvarınız varsa, farklı renge boyayarak (ara veya koyu renge) onu odanıza yeniden katabilirsiniz.
Açık Renkler
Açık renge boyanmış bir duvar, olduğundan daha geride imiş hissini verir. Eğer siz de odanızın bir duvarını daha geniş göstermek isterseniz, bunu deneyebilirsiniz.
 
Koyu Renkli Döşeme Ve Halı
Eğer odanızın tabanını koyu renkli bir halı ile veya koyu renk yer döşemesi ile kaplarsanız, odanızın tabanı olduğunda daha küçükmüş hissini verir.

Tavanı Alçak Göstermek İçin
Tavanda duvarlardan biraz daha koyu bir renk kullanın. Fakat odanızın sıkıcı bir hal almaması için kullanacağınız rengin çok da fazla koyu olmamasına dikkat edin.

Tavanı Yüksek Göstermek İçin
Tavanda duvarlardan daha açık bir renk kullanın.
 
Çok Büyük Bir Odada Tavanı Daha Alçak Göstermek İçin
Tavanı ve duvarın tavana yakın üst kısmını, duvarlardan biraz daha koyu bir renge boyayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder