14 Nisan 2010 Çarşamba

Giysideki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

ink

Giysideki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?
Mürekkep lekesi için ilk bilinmesi gereken, kumaşı asla sıcak suyun içine koymamak ve lekeyi yaymamaktır. Birçok insan, sıcak suyun mürekkebi çözeceği ve uzaklaştıracağı şeklinde yanlış bir fikre sahiptir. Aslında, sıcak su durumu kötüleştirmekten başka işe yaramayacaktır; çünkü mürekkep lekesi kumaşa yerleşecek ve dolayısıyla lekeyi tamamen çıkarma olanağı belki de kalmayacaktır.
Diğer bir önemli konu, mürekkep ıslandığı zaman akacak ve yayılacak olduğundan mürekkep lekesi için yapılacak müdahelenin en sınırlı alanda yapılması gerektiğidir.
Lekeye daha ıslak durumdayken müdahale edilmesi de leke çıkarma başarısını olumlu etkiler.
Mürekkep sıvısı yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya lekeyi emdirin.
Sonra hazırlamış olduğunuz bir bardak su ve ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı karışımını temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla lekeli bölge üzerine tamponlayın (ovmadan bastırın).
Giysiyi ılık suyla yıkayın.
Giysiyi kurutmadan önce, lekenin gitmiş olduğundan emin olun.
Eğer leke çıkmamışsa, yukarıda belirtilen aşamaları tekrarlayın.
Alternatif Yöntemler
Saç spreyi ve ispirto uygulamak mürekkep lekesi için olumlu sonuçlar verebilmekle beraber saç spreyi başka lekelenmelere yol açabildiği için, ispirto da yanıcı ve zehirli bir madde olduğundan dolayı evde kullanmak tehlikeli olduğu için kullanılmalarını tavsiye etmiyoruz.
Yapılan işlemler mürekkep lekesi için etkili olmaz veya mürekkep lekesi tamamen çıkmazsa Dry Center Kuru Temizleme Servisi’nden destek alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder