29 Mayıs 2010 Cumartesi

Hotel Armada

hotel-armada_245x220[1]
Tarihi yarımadanın kalbinde, Bizans ve Osmanlı mimarisinin iki dev anıtı; Ayasofya ve Sultanahmet Camii manzaralı Armada Otel, 1994′de hizmete girdi.
Topkapı Sarayı, Aya İrini, Arkeoloji Müzesi, Ayasofya, Sultanahmet Meydanı, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı gibi tarihi İstanbul’un önemli eserlerine yürüyüş mesafesinde bulunan Armada Otel’de bugünün konforu ve geçmişin atmosferi dış ve iç dekorda birleştirildi.
Varlığı ile Ahırkapı’da birden bire farklı bir atmosfer yaratan Armada Otel, daha sonra yakın çevresini de etkiledi ve semtte birçok yapı onarılarak yeniden yaşama geçirildi. Böylece, Giritli İstanbul, Giritli Bahçe, Balıkçı Sabahattin, Karışmasen ve farklı özellikler taşıyan mekânlarla, Armada Otel adeta eski Türk şehircilik anlayışında önemli yeri olan “külliye”nin bir sivil örneğini oluşturdu.
Öncülük ettiği “Eminönü Yürüyüş Yolları”, “Hıdrellez” şenlikleri gibi toplu etkinliklerle İstanbul yaşam kültürüne katkılarda bulunuldu.
Armada Otel, 2009′un Ocak ve Şubat aylarında tepeden tırnağa yenilendi, otel binasının altyapısını çağdaş teknolojilerle donatırken, iç dekorunu da tazeledi ve güçlendirdi.
Mekan Detayları

Armada Hotel’in tasarımı, 16. yüzyılda Barbaros Hayrettin Paşa’nın leventleri için yaptırdığı ve daha sonra yanan binanın arsasına yapılan evlerin yer aldığı eski gravürlerden yola çıkılarak ve o yapıların cephe mimarisine sadık kalınarak yapıldı. Bugünün konforu ve geçmişin atmosferi, iç ve dış dekorda birleştirildi.
Armada Otel’de 108 Oda, Havuzlu Kahve, 5 Toplantı Salonu, 2 Lokanta, 2 Bar ve Kapalı Otopark bulunmaktadır.
Firma Özellikleri
Çevredeki önemli yerler : Tarihi deniz surları | Ayasofya | Sultanahmet Camii | Topkapı Sarayı | Kapalı Çarşı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder