Yöredeki kültürel çeşitlilik besleme biçimlerine de yansımıştır. Sebze ve meyve tüketimi oldukça fazladır. Kiraz, vişne, elma ve şeftali üretimi oldukça yaygındır. Yarımca kirazı, Değirmendere fındığı ünlüdür. Cizleme, kıvırma ve hoşmerim yöreye özgü başlıca yemeklerdir. Pişmaniye Kocaeli’ne özgü bir tatlı çeşididir.
- KOCAELİ ANA SAYFA
- KOCAELİ'DEKİ CAMİLER
- Kocaeli Genel Bilgiler
- Kocaeli’nin Coğrafyası
- Kocaeli’nin Tarihçesi
- Kocaeli’ye Nasıl Gidilir?
- Kocaeli’nde Ne Yenir?
- KOCAELİ'DEKİ KÜLLİYELER
- KOCAELİ'DEKİ KAPLICALAR VE İÇME SULARI
- KOCAELİ'DEKİ KONAKLAR
- KOCAELİ'DEKİ PİKNİK YERLERİ
- KOCAELİ'DEKİ MÜZELER
- KOCAELİ'DEKİ GEZİLECEK YERLER
- KOCAELİ'DEKİ KÖŞKLER VE SARAYLAR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder