31 Mayıs 2010 Pazartesi

Milas'ta Trekking Parkurları, Muğla


Ören ve Bafa Gölü kıyılarında güzel yürüyüş parkurları var. Çökertme sırtlarında, Ören sırtları va sahilinde yürüyüş güzergahları keşfetmenizi bekliyor.  Ören’de ayrıca yamaç paraşütüyle atlamanın da yapıldığı Alatepe’den Ören Yalısına antik çağ’dan beri kullanılan bir yürüyüş alanı bulunmakta. Üstelik güzergah  kırmızı boyalarla belirlenmiş. Rahatlıkla yürünebilir. En güzel yürüyüş parkuru ise Bafa gölü kenarındaki Heraklia kentinden tarihi Latmos dağı tepelerine çıkan Kral Yolu Yürüyüş parkuru.

Kapıkırı Köyünden başlayan yürüyüşle yer yer ANTİK KRAL YOLUNU izleyerek Beşparmak dağları (Latmos Dağı) üzerindeki tarih öncesi mağara resimleri ve erken Hıristiyanlık dönemlerinden kalma Freskler bulunan mağaralar ve manastır kalıntılarına (ARAP AVLUSU) çıkılıyor.
Toplam yürüyüş süresinin 14 saati bulduğuna, grup programının üç gün ve iki gece kamplı olarak yapıldığına, yürüyüş güzergahının tarih ve olağanüstü doğal güzelliklerle bezeli olduğuna dikkat çekelim. Kapıkırı köyünden başlayan daha kısa olan bir başka yürüyüş parkuru daha var. Çok belirgin olarak görünen patikayı takip edenler 2.5 saati süren bir yolculukla tepeye çıkıyor.
Yürüyüş boyunca çeşitli yükseltilerde antik kente ait surlar, kuleler görülüyor.  Kaya yapısı ise son derece ilginç. Dar patika yolda zaman zaman köylülerin kayalar arasında, küçücük alanlarda oluşturduğu bahçeler göze çarpıyor. Zirveye yaklaşıldığında kayalar oyularak yapılmış bir merdivenle karşılaşılıyor. Merdivenin üstüne gölgelik gibi düşmüş kayalar ise son derece ilgi çekici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder