19 Haziran 2011 Pazar

Artova'da Karayolu Ulaşımı


Artova terminali binalarla birlikte 2000 metrekare alana kurulmuştur. Terminalden günlük İstanbul-Tekirdağ-Edirne illerine sefer düzenlenmektedir.
Artova-Tokat arası çalışan 20 araç günlük ulaşım ihtiyacını karşılamaktadır.

Artova ilçesi Samsun-Sivas karayolu ile Yeşilyurt ve Zile ilçelerine toplam 9 ayrı yolla bağlanmaktadır. Yeşilyurt ve Samsun-Sivas karayolu bağlantısı Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olup gerekli bakım ve onarım zamanında sağlanmaktadır.

Artova ilçe merkezi Tokat’ a 36 kilometrelik asfalt yol ile bağlı olup Artova’ dan kuzeye doğru 20 kilometre sonra Kızıliniş Geçidi yakınında Tokat – Sivas asfaltı ile birleşir. Samsun yönüne giden demiryolunun kenarını takip eden ve öz hattı diye anılan 60 kilometrelik karayolu Artova’yı Zile ilçesine bağlar. Güney batı istikametine giden 18 kilometrelik yol ise gidenleri Yeşilyurt ilçesine ulaştırır. Yeşilyurt’ tan 10 kilometre sonra Sulusaray ilçesine ulaşılmaktadır. Çelikli beldesinden geçen yol Çamlıbel beldesine ve böylece Tokat – Sivas asfaltına birleşir.

Artova’ dan Tokat’ a gündüzleri her kırk beş dakikada minibüs hareket ederek ulaşım ihtiyacını giderirken, her gün İstanbul yönüne Tokat Yıldızı, İmparator ve Net Turizm firmalarına ait otobüslerle yolcu taşımacılığı yapılmaktadır. Fakat güz mevsimi dediğimiz sonbahar aylarında İstanbul’ a giden otobüslerin yolcudan çok kışlık yiyecek erzak taşıdıkları dikkati çekmektedir.

Artova’nın köyleri ile bağlantısını sağlayan yollar son yıllarda Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nce asfaltlanmış olsa da zaman zaman bozulmalar meydana gelmiş durumdadır. Artova’yı Pazar ilçesine Yağcımusa ve Gümüşyurt köylerinden bağlayan yirmişer kilometrelik stabilize yol mevcut bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder