19 Haziran 2011 Pazar

Artova'da Spor Faaliyetleri


Artova bölge itibarı ile güreş sporuna ilgi duyan, bu alanda hem merkez hem de köylerde hevesli ve birikimli insanlarla doludur. Köylerde erkek çocukların ilk sportif faaliyeti kendiliğinden birbirleriyle güreşmekle başlar. Hemen hemen her okulda öğrenciler arasında güreş müsabakaları düzenlenmektedir. Zaman zaman Kaymakamlık ve Belediye işbirliği ile güreş şenlikleri düzenlenip Türkiye’nin isim yapmış pehlivanları güreşleriyle süs ve heyecan vermişlerdir. Halen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Gazipaşa İlköğretim öğrencilerinden bir grup Beden Eğitimi öğretmeni ve iyi derecede güreşçi olan Fatih Akıncı tarafından çalıştırılarak il düzeyinde yapılacak müsabakalara hazırlatılmaktadır.


Türkiye’de artık spor deyince akla gelen futbol’a Artova’da da büyük ilgi olup, her okulun futbol takımı bulunmakta, okullar arası maçlar yapılmaktadır. Yine her yıl Kaymakamlık Kupası düzenlenmektedir.


Artova Gücü Spor Kulübü:
1957 yılında Artova Spor olarak kurulmuş olup daha sonra adı Artova Gücü Spor Kulübü olarak değiştirilmiştir.
Artova Gücü Spor Kulübü Yönetimi:
Başkan : Kemal Özen

İkinci Başkan : Levent Aslan

Sekreter : İsmet Dirican

Üye : Hamza Ağca

Üye : Ahmet Duran Çuhacı

Artova Gücü Spor’da yedekler dahil 34 oyuncu bulunmakta olup bunların hepsi Artova’lı gençlerdir. Yönetim Kurulu Üyesi ve Takım Kaptanı olan Hamza Ağca aynı zamanda takımın Teknik Direktörlüğünü yapmaktadır. Hamza Ağca 1962 Artova doğumlu olup Merkez İstasyon Mahallesi muhtarıdır. Kendisinin demir doğrama ve kaynakçılık işini yaptığı sanayide bir işyeri mevcut olup takımı çalıştırırken ki heyecanı herkes tarafından gıpta ile izlenmektedir. Takımın adete beyni ve lokomotifidir. Spor yapmayı, kitap okumayı ve gezmeyi çok sever. Her gün mutlaka yirmi kilometre yürümektedir. Artova’da onu herkes Dede diye çağırır ve hiç kimse adı ile hitap etmez.


2007 yılında ikinci amatör kümede şampiyon olan Artova Gücü Spor birinci amatör kümeye yükselmiştir.


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Halk Yürüyüşü ve Gençlik koşularına Artova’da ilgi hayli yüksek olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder