19 Haziran 2011 Pazar

Kemal TUNCER

28.02.1953 tarihinde Artova’nın Kunduzağılı köyünde doğdu. 1975 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fransız Dili Bölümünden mezun oldu ve 1976 yılında memuriyete başladı. Askerlik hizmetinden sonra bir süre Tekel Genel Müdürlüğü’nde İthalat ve İhracat Amiri olarak ve Tütün Eksperleri Yüksek Okulunda öğretmen olarak görev yaptı. 1985 yılında Turizm Bakanlığı’na naklen geçti ve Turizm Danışma ve İl Turizm Müdürü olarak çalıştı. 1997 yılında aynı Bakanlığa Tanıtıcı Yayınlar Daire Başkanı olarak atandı. 2000-2002 yılları arası ise T.C. Paris Büyükelçiliği nezdinde Tanıtma Müşavir Yardımcılığı yaptıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

26 Kasım 2006 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla KOÇ ile birlikte Marmaris’te katıldığı “Turizm Değerlendirme” toplantısında geçirdiği kalp krizi sonucu Muğla Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesine, ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Fransızca ve İngilizce bilen Kemal Tuncer’in katıldığı son toplantı bu olmuştu. Allah rahmet eylesin.

1 yorum:

  1. Allah rahmet etsin.Kemal TUNCER in memuru olarak çalıştım.İyi niyetli inançlı aydın bir insandı.Vefatına çok üzüldüm.Allah rahmet etsin amin...akdevrim




    YanıtlaSil