19 Haziran 2011 Pazar

Resul TOSUN

 22.Dönem Tokat Milletvekili, Gazeteci-Yazar; Resul TOSUN
1956 yılında Artova’nın Kunduzağılı köyünde doğdu. İlk ve Orta tahsilini Tokat’ta tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra Milli Türk Talebe Birliği Tokat Şubesi kurucuları arasındaydı. 1974 yılında İstanbul’a giderek aktif bir hayata adım attı. Milli Türk Talebe Birliği Genel Merkezindeki aktivitelere katıldı ve siyasi bir partinin İstanbul İl Teşkilatında Büro Amiri olarak çalışmaya başladı.
Üniversite sınavında Hacettepe Üniversitesi, İşletme Fakültesini kazandı fakat İstanbul’da okumak istediği için Ankara’ya gitmeyip İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne ön kayıt yaptırdı. Ancak o dönemde üniversitelerde anarşik olayların tırmanması üzerine yurt dışında okumaya karar verdi.

1976 yılında Medine-i Münevvere İslam Üniversitesi, Davet ve Din Usulleri Fakültesine girdi ve 1981 yılanda mezun oldu. Türkiye’ye dönerek değişik okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Bir yandan da telif ve tercüme çalışmalarına başladı.

1982 yılında Tuzla Piyade Okulunda askerlik hizmetine başladı. Yabancı dil sınavında gösterdiği başarıdan dolayı Genel Kurmay Başkanlığında çevirmen ve Askeri Dil Okuluna öğretmen olarak atandı. 1983 yılında terhis oldu.

Öğretmenlikle birlikte telif ve tercüme yaparken Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İslam Hukuku Bölümünde Yüksek Lisans yaparak 1986 yılında mastır tezini tamamladı. 1987 yılında Milli Gazetede yazmaya ve böylece aktif gazeteciliğe başladı. Bu arada Yazı İşleri Müdürlüğü ve sahipliğini yürüttüğü İslami Edebiyat dergisini yayınladı. Dünya İslami Edebiyat Kongresini organize etti ve ev sahipliğini yaptı. 1990 yılında haftalık Yörünge dergisini, 1994-1997 yılları arası hanımlara yönelik aylık Sena dergisini çıkardı. Adım Holding’in kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Birlik Vakfı Dış İlişkiler Enstitüsü kurucusu ve istişare heyeti üyesi olup otuz civarında terceme ve telif esere imza attı.

1991 ve 1995 seçimlerinde Refah Partisinden, 1999 seçimlerinde Fazilet Partisinden Tokat Milletvekili adayı oldu. 2001 yılı başında Yeni Şafak gazetesinde yönetici ve yazar olarak çalışmaya başladı.

3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Partiden 22. Dönem Milletvekili seçildi ve bu görevini 22 Temmuz 2007 seçimlerine kadar sürdürdü.

Evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder