22 Mayıs 2010 Cumartesi

Pancar Çiçeği Kızartması (Giresun Yöresi)

pancar çiçeği (giresun yöresi)6


Malzemeler:
1-2 bağ pancar çiçeği
2 yumurta
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
Hazırlanışı:
Pancar çiçekleri seçilir, bol su ile yıkanır ve haşlanır. Haşlanan pancar çiçekleri süzgeçten geçirilerek suyu alınır. Soğuduktan sonra doğranır ve iki avuç arasında sıkılarak suyu alınır.
Suyu alınmış pancar çiçekleri, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır. Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılarak ilave edilir.
Tereyağ tavada eritilerek sıvı yağ eklenir. Hazırlanan karışım tavaya yayılır ve kızartılır. Kapak yardımıyla çevrilir, tava yeniden yağlanarak diğer tarafın da pişmesi sağlanır. Sıcak servis yapılır.
pancar çiçeği (giresun yöresi)7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder