22 Mayıs 2010 Cumartesi
Pezük Kökü Turşusu
Malzemeler:
1 kg pezük kökü
4 su bardağı üzüm sirkesi
2 adet sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı tuz
1-2 adet acı biber
Su
Hazırlanışı:
Pezükler yıkanır ve tencereye alınır. Üzerini örtecek kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeçten geçirilerek suyu alınır. Soğuduktan sonra pezüklerin kabukları soyulur ve kavanoza yerleştirilir.
Sarımsakların kabukları soyularak temizlenir ve tuz ile dövülür.
Sirke, sarımsak, şeker, tuz ve acıbiber kavanoza konularak malzemenin üzerini örtecek kadar su ilave edilip kavanozun ağzı sıkıca kapatılır. Işık almayan serin yerde saklanır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder