6 Şubat 2011 Pazar

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu

Genel Bilgiler
Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu, lisans eğitimi (4 yıl) vermek üzere 1999 yılında ilk ögrencilerini almıştır. Okulun hedefi, öğrencileri profesyonel hemşirelik mesleğine hazırlamanın yanı sıra, eleştirel düşünen, evrensel değerlere sahip, akademik üstünlük ve araştırma öğelerini birleştiren bir anlayışta bireyler yetiştirmektir.
Bu donanımda mezunlar verebilmek için Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu'nda öğrencilerin, hemşirelik mesleğini sevmiş ve benimsemiş olarak yüksek standartta bir bakım verme ve sağlık hizmetinde yenilikçi bir güç kaynağı olma gibi sorumluluklarını da almalarına özen gösterilmektedir.
Yine bu donanımda mezunlar verebilmek için, okulun alt yapısındaki bilgisayar ve internet olanakları sürekli öğrencilerin kullanımına açık tutulmakta, dört yıl boyunca ana dilleri İngilizce olan eğitimciler tarafından yoğun İngilizce dersleri verilmekte ve tanımlanan bu akademik ortam, özenle oluşturulan zengin bir hemşirelik-sağlık bilimleri kütüphanesi ile desteklenmektedir.
Bu okulu farklı yapan üç ana özellik; bilgisayar kullanımının, öğrencinin günlük yaşamının bir parçası haline getirilmesi, yabancı dil olarak İngilizce'nin mesleğinde etkin bir şekilde kullanabilecek düzeye getirilmesi; İngilizce-Türkçe hemşirelik elektronik ve süreli yayınlar, eğitim CD'leri, video koleksiyonları ile, öğrenmenin daha aktif hale getirilmesidir. Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu bu anlayışı ile, içinde yer aldığı bina yapısıyla da uyum içindedir. Okul 2001-2002 akademik yılında taşındığı Nişantaşı'ndaki yeni binasında, modern yapısı ve en son teknolojik donanımı, çağdaş hizmet anlayışı, görsel-işitsel teknik donanımlı derslikleri, kimya-mikrobiyoloji, anatomi-fizyoloji, beceri ve bilgisayar laboratuvarları, spor salonu, kafeterya ve dinlenme alanları ile eğitim çok daha zevkli ve rahat bir hale getirilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder