22 Mayıs 2010 Cumartesi
Fırın Kurusu Yemeği
Malzemeler:
1/2 kg fırın kurusu (fırın fasulye)
1 su bardağı kuru fasulye
1 fincan pirinç
1 çay bardağı yarma (darı-mısır)
1 fincan darı (mısır) unu
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Fırın kurusu fasulyeler temizlenerek ılık suda 1 saat kadar bekletilerek fasulyelerin şişmesi sağlanır. Yeniden yıkanır ve doğranır.
Kuru fasulye haşlanır, soğanlar ince doğranarak hazırlanır.
Tencereye tereyağ ve sıvı yağ konularak ince doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra salça ilave edilir, yeteri kadar kavrulur. Kavrulan karışımın üzerine doğranmış fasulye ve yarma ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte buharda biraz pişmesi sağlanır. Yarma ve fırın fasulye biraz piştikten sonra kaynar su ilave edilir ve kuru fasulyeler de eklenerek 10-15 dakika daha pişmesi sağlanır. Yıkanmış pirinçler ve tuz ilave edilir. Mısır unu eklenir, mısır ununun topaklanmamasına dikkat edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder